Wpis z mikrobloga

kiedyś się śmiałem z tłumaczeń konfederuskich, ze nie skladaja swoich projektow w sejmie, bo jest ich mało
uwazalem to za robienie sobie jaj ze swoich wyborcow, ale jakos poparcia nie tracili - myslalem, ze moze ich elektorat lubi jak sie wciska im kity

No i od zeszlego roku do wladzy doszla koalicja, z ktora wiazalem duzo nadziei - i widze tutaj podobne wymowki
nie da sie rozliczyc pisowcow, bo duda ulaskawi
nie da sie czegos tam, bo jeszcze sprzatamy po pisie

jedynie co sie da, to r----c dalej młodych i szukac sposobu, jak kontynuowac sypanie hajsu polskim oligarchom deweloperskim

PO to mem taki sam jak pis/konfa czy lewica
liczy sie przede wszystkim dobrobyt czlonkow ich partii
głos obywateli nie liczy sie dla nich w ogole

pamietacie, jak w marcu weszli do domu ziobry? Cos ruszylo dalej? Bo tutaj bylo zbiorowe walenie konia do tego

#bekazpisu #bekazko #koalicjadeweloperska #polityka
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@nith: i potem areszt jednego z tych złodziei okazał się fiaskiem bo drugi immunitet dalej aktywny, dla mnie to była kompromitacja, choć jak pierwszy raz w nocy zobaczyłem znalezisko z Kanału Zero to też nie mogłem w to uwierzyć, że nawet to s--------i.

@makamele: nasza klasa polityczna jest dnem. Po prostu jak to mój mentor #sebcel mówi.

I nie ma partii obecnie na którą z czystym
  • Odpowiedz
@makamele: Gdyby tylko Tusk postępował zgodnie z prawem i Konstytucją, to by Duda nie musial wszystkiego wetować. Uprzedził przecież jak przejmowali władze po PiSie na mównicy, że jak tylko zaczną coś kombinować, to żeby pamiętali, że ma prawo weta. Koalicja sie roześmiała (no naprawde bylo z czego sie śmiac () ) to teraz niech nie mają pretensji, że nic im nie wychodzi.

Wcale Tusk nie musiał
  • Odpowiedz
@BKZGlamrap: Moje samopoczucie przez to wszystko całkowicie poupadło, bo rząd roztrwonił dobry vibe, który miał w grudniu i styczniu. Z każdym kolejnym miesiącem jest coraz gorzej i będzie gorzej, bo im bardziej rząd nie będzie lecieć w c---a ze znaczącymi zmianiami tym pisowska propaganda będzie coraz silniejsza. Nie pomagają też Ci Silni Razem, przez których Twitter myśli, że większość wyborców KO taka jest. Naprawdę mogliby chociaż tą kwotę wolną do
  • Odpowiedz
  • 3
@Koziom: u mnie to samo

na plus na pewno rozprawienie się z nienawistną propagandą w tvp

ale reszta... bardzo, bardzo slabo, ja olalem wybory do PE i jak dalej tak bedzie, to olewam tez każde kolejne
  • Odpowiedz
@makamele: Ja na prezydenckie mimo wszystko pójdę, tym bardziej jak wystawią Sikorskiego. Ale dziwi mnie, że KO, TD i Lewica mają takie słabe kadry. Inaczej mówiąc, jak ktoś z koalicji powie jakąś głupotę w jakimś wywiadzie to jest to na Twitterze grzane bardzo mocno, ale jak to samo zrobi pisowiec to już wszyscy machają na to ręką. Ehhh, mam nadzieję, że ludzie chociaż nie zapomną wcześniejszych rządów i nie zamienią
  • Odpowiedz
@makamele: Jakie nie da sie rozliczyc pisowcow, bo duda ulaskawi? Skąd ty to wziąłeś? Zastanowiłeś się co piszesz. Przecież śledztwa trwają. Śledztwa i procesy w pierwszej instancji zakończą się co najmniej rok po zakończeniu kadencji Dudy. A część to pewnie nawet po kadencji kolejnego prezydenta.

Zastanowiłeś się w ogóle co musi się stać, aby kogoś skazać, czy w ogóle postawić przed sądem?

No chyba że nazywasz się Matecki. Jak jesteś
  • Odpowiedz
liczy sie przede wszystkim dobrobyt czlonkow ich partii

głos obywateli nie liczy sie dla nich w ogole

@makamele: pierwszy raz w rzeczywistości powyborczej? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
nie da sie rozliczyc pisowcow, bo duda ulaskawi

@makamele: ziom, co dziennie praktycznie są nowe sprawy otwierane w prokuraturze: a taka sprawa nie trwa dwa dni. Pisowcy są osrani na miętowo, bo to przecież wyroki będą lecieć już za kadencji kolejnego prezydenta
  • Odpowiedz
@makamele: nie było gorszej władzy od PiSu. Jak wróci to odwala I zniszczą więcej. Ale ten naród na to zasługuje.
+ Jak PiS wygra, to najpierw zamknie opozycję, a później będzie się zastanawiał jak to uzasadnić.
Wtedy może powstanie opozycja
  • Odpowiedz
@JasnyBanan

@makamele: Gdyby tylko Tusk postępował zgodnie z prawem i Konstytucją, to by Duda nie musial wszystkiego wetować. Uprzedził przecież jak przejmowali władze po PiSie na mównicy, że jak tylko zaczną coś kombinować, to żeby pamiętali, że ma prawo weta. Koalicja sie roześmiała (no naprawde bylo z czego sie śmiac () ) to teraz niech nie mają pretensji, że nic im nie wychodzi.

Wcale Tusk
  • Odpowiedz
@mrKuaku: Ake Duda jako prezydent RP od 2015 r i wtedy własnie na poczatku swojej pierwszej kadencji ułaskawił kaminskiego i wąsika i mial jako prezydent do tego prawo. Temat wyczerpany, zamykam
  • Odpowiedz
@makamele a czy w TVP niezależnej ktoś mówi o tym jak chcą nas w-----c w dupsko na kreche 0%?

Ta telewizje to trzeba było zamknąć, wcześniej to była chociaż beka z pasków, a teraz to jest c--j nie telewizja.
  • Odpowiedz
@odislaw: oczywiście, że prędzej czy później Romanowski wróci do aresztu, pytanie tylko kiedy uchylą mu ten immunitet z Rady Europy, o ile w ogóle.

@wonsztibijski: też jestem za zaoraniem telewizji jak i ogólnie mediów publicznych, jak ktoś chce wspomóc dane medium w 1% podatku to niech zasłużą sobie na to
  • Odpowiedz