Aktywne Wpisy
Kordem +775
Mama przepisała dom na siostrę ale w nim mieszka i chce zostać na emeryturę, a ja dostałem mieszkanie i sobie tu żyję.
Siostra właśnie wpadła na pomysł że ona chce moje mieszkanie sprzedać i podzielić na pół ze sprzedaży, a przy tym zawyża jego wartość 2-3 krotnie, bo "jej sie nie chce czekać aż mama umrze żeby dom sprzedać".
Fajnie się zapowiada wigilijne spotkanie xD
#rodzina #finanse
Siostra właśnie wpadła na pomysł że ona chce moje mieszkanie sprzedać i podzielić na pół ze sprzedaży, a przy tym zawyża jego wartość 2-3 krotnie, bo "jej sie nie chce czekać aż mama umrze żeby dom sprzedać".
Fajnie się zapowiada wigilijne spotkanie xD
#rodzina #finanse
CalibraTeam +289
Z ogromną przykrością patrzy się na te wypłaty po przekroczeniu 2 progu podatkowego. Człowiek zadaje sobie pytanie: ale dlaczego? Te 8-10k netto miesięcznie robi ze mnie jakiegoś bogola? Nawet mnie nie stać na nowy samochód, towary w markietach przeglądam 10 razy czy na pewno promocja jest... i co i teraz nagle pod koniec roku stałem się jakimś rokefelerem żeby takie podatki płacić (*a przepraszam rokefeler takich wysokich nie płaci, tylko robak płaci)
uwazalem to za robienie sobie jaj ze swoich wyborcow, ale jakos poparcia nie tracili - myslalem, ze moze ich elektorat lubi jak sie wciska im kity
No i od zeszlego roku do wladzy doszla koalicja, z ktora wiazalem duzo nadziei - i widze tutaj podobne wymowki
nie da sie rozliczyc pisowcow, bo duda ulaskawi
nie da sie czegos tam, bo jeszcze sprzatamy po pisie
jedynie co sie da, to r----c dalej młodych i szukac sposobu, jak kontynuowac sypanie hajsu polskim oligarchom deweloperskim
PO to mem taki sam jak pis/konfa czy lewica
liczy sie przede wszystkim dobrobyt czlonkow ich partii
głos obywateli nie liczy sie dla nich w ogole
pamietacie, jak w marcu weszli do domu ziobry? Cos ruszylo dalej? Bo tutaj bylo zbiorowe walenie konia do tego
#bekazpisu #bekazko #koalicjadeweloperska #polityka
@makamele: nasza klasa polityczna jest dnem. Po prostu jak to mój mentor #sebcel mówi.
I nie ma partii obecnie na którą z czystym
Wcale Tusk nie musiał
na plus na pewno rozprawienie się z nienawistną propagandą w tvp
ale reszta... bardzo, bardzo slabo, ja olalem wybory do PE i jak dalej tak bedzie, to olewam tez każde kolejne
Zastanowiłeś się w ogóle co musi się stać, aby kogoś skazać, czy w ogóle postawić przed sądem?
No chyba że nazywasz się Matecki. Jak jesteś
@makamele: pierwszy raz w rzeczywistości powyborczej? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@makamele: ziom, co dziennie praktycznie są nowe sprawy otwierane w prokuraturze: a taka sprawa nie trwa dwa dni. Pisowcy są osrani na miętowo, bo to przecież wyroki będą lecieć już za kadencji kolejnego prezydenta
+ Jak PiS wygra, to najpierw zamknie opozycję, a później będzie się zastanawiał jak to uzasadnić.
Wtedy może powstanie opozycja
Ta telewizje to trzeba było zamknąć, wcześniej to była chociaż beka z pasków, a teraz to jest c--j nie telewizja.
@wonsztibijski: też jestem za zaoraniem telewizji jak i ogólnie mediów publicznych, jak ktoś chce wspomóc dane medium w 1% podatku to niech zasłużą sobie na to