Wpis z mikrobloga

via mirko.proBOT
  • 2
Anonim (nie OP): Ja sobie dałam spokój i zostałam stara panną. Byłabym zadowolona z tzw. mniej atrakcyjnego faceta, bo wzrost czy piękną twarz nie jest też moją mocną stroną, ale tacy mnie nie chcą, bo są ode mnie lepiej sytuowani i szukają tzw. dobrej partii.

· Akcje: Odpowiedz anonimowo ·
  • Odpowiedz
według badań to nawet jest więcej single ladies niż tych w związkach

@Mistymay: badań opartych na ankietach wypełnianych przez same kobiety. Jak ktoś ma z czymś duży problem, to często na zewnątrz go chowa, żeby się nie wyróżniać. I taka samotna singielka może się przedstawiać jako królowa życia, która ma co chciała i planowała, a w domu płakać w poduszkę i pić z żalu, że nikogo nie ma i przegrała
  • Odpowiedz
@zmarnowany_czas: kochany otwórz oczy bo jest naprawdę multum dziewczyn które wolą być same, me included, byłam szczęśliwsza sama niż w niejednym związku (nawet jeśli nie był on toksyczny)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ja też się nie odnajduję w dzisiejszej rzeczywistości randkowej. Może to coś ze mną nie tak, ale po prostu cholernie mi się nie podoba większość mężczyzn, i z wyglądu i z charakteru. Mam wrażenie że to takie duże dzieci, ciepłe kluchy, zero charakteru, nawet z wyglądu coraz częściej tacy jakby zniewieściali. A jak już jakiś fajny się trafi to albo zajęty albo trzeba się do niego ustawić w kolejce...
  • Odpowiedz
@ZachowamDlaSiebie:

po prostu cholernie mi się nie podoba większość mężczyzn, i z wyglądu i z charakteru. Mam wrażenie że to takie duże dzieci, ciepłe kluchy, zero charakteru, nawet z wyglądu coraz częściej tacy jakby zniewieściali.

Gadasz dosłownie tak jak jedna moja ex xD Co ciekawe potem jak mnie olała to zaszla sobie w ciążę z poważniejszym mężczyzną. Poważny mężczyzna z charakterem porzucił ją w zagrożonej ciąży i zaszczycił ją darem samotnego
  • Odpowiedz
stabilni mężczyźni są na ogół mniej atrakcyjni, a przecież bez silnego przyciągania nie ma szczęśliwej relacji, i nie da się go sztucznie wzbudzić.

Eh widać, że różowa jeszcze nie kuma, o co biega, podstawą przyciągania jest zapach, a nie atrakcyjność fizyczna.
A wy sobie robicie pod górkę, ustawiając jakieś sztuczne kryteria, zamiast skupić się na tym co najważniejsze.
Cały czas zadowalacie się facetami na chwilę, a ignorujecie mężczyzn dobrze rokujących.
Pchacie się wszystkie do pięciu wielkich
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: obracsm się w męskim środowisku bo taka praca więc męskiego środowiska mi na co dzień nie brakuje, w weekendy jak mam ochotę to idę na randke, jak akurat używam apek randkowych to jest to bardzo proste
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ja mam wrażenie, że niedługo przez rosnące koszty życia to singielstwo będzie luksusem i może to wcale nie będzie takie złe, jak stały związek będzie postrzegany bardziej jako umowa i "gospodarstwo domowe". Myśle, że obydwu płciom namieszały w głowie nierealistycznie oczekiwania miłości romantycznej
  • Odpowiedz
ja mam wrażenie, że niedługo przez rosnące koszty życia to singielstwo będzie luksusem i może to wcale nie będzie takie złe, jak stały związek będzie postrzegany bardziej jako umowa i "gospodarstwo domowe". Myśle, że obydwu płciom namieszały w głowie nierealistycznie oczekiwania miłości romantycznej

@retarded_pixel: ale to Ty antycypujesz zapewne po swoich doświadczeniach życiowych - natomiast zaręczam Cię, że w naszym kraju jest całe mnóstwo osób które sobie mają spłacone małe
  • Odpowiedz
Gdzie tutaj miejsce na miłość?

@olokynsims: miłość bezinteresowna to jest miłość matki do dziecka, albo osoby wierzącej do boga

transakcyjna natura miłości damsko - męskiej w roku 2024 to zupełnie inna para kaloszy
  • Odpowiedz