Wpis z mikrobloga

a dlaczego te wszystkie femboje nie mają długich włosów? to wszystko oszustwo to są po prostu geje w fatałaszkach
#femboy
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sinti: Jest pełno dziewczyn w krótkich włosach, nawet niektóre sprawdzają, jak czyją się w jeżu czy na łyso i ważne, czy im się to podoba czy nie. Są też zupełnie nie dziewczęcy mężczyźni w długich włosach. Na prawdę, mimo że częściej kobiecość łączymy z długimi a męskość z krótkimi włosami, nie jest to element decydujący. No i oczywiście są też femboje z długimi włosami, szukaj a znajdziesz. Choćby w Google
  • Odpowiedz
  • 0
@milosnik_fembojow:

Jest pełno dziewczyn w krótkich włosach, nawet niektóre sprawdzają, jak czyją się w jeżu czy na łyso i ważne, czy im się to podoba czy nie. Są też zupełnie nie dziewczęcy mężczyźni w długich włosach. Na prawdę, mimo że częściej kobiecość łączymy z długimi a męskość z krótkimi włosami, nie jest to element decydujący. No i oczywiście są też femboje z długimi włosami

feminine-boy, ale większość ma krótkie włosy
  • Odpowiedz
  • 1
@milosnik_fembojow:

@InnyWymiar90: Pewnie wszedł na twój profil i pierwszy post jaki tam widać to te od @Maly__Kotek.

nie wiem o czym mówisz, @InnyWymiar90 często postował swoje zdjęcia i często trafiały w gorące i zawsze mi się podobały, czasami wchodziłem w profil przejrzeć inne zdjęcia
napisałem cosplaye bo kiedyś pod jakimś zdjęciem coś mówił o przebieraniu się, ostatnio wrzucił zdjęcie typowo w stylu anime więc tak
  • Odpowiedz
@Sinti masz zajebiście pretensjonalny ton i klapki na oczach. Nie każdy femboy musi mieć długie włosy. A dlaczego? Bo nie ma żadnego kodeksu który by to nakazywał.
I co to gadka, że to kolejna literka w lgbt????
Od kiedy femboy to orientacja seksualna???
2/10 bo odpisałem
  • Odpowiedz
  • 1
@Maly__Kotek: ty pretensjonalnego tonu chyba w życiu nie widziałeś xD

A dlaczego? Bo nie ma żadnego kodeksu który by to nakazywał.

o tym dokładnie piszę, z uwzględnieniem semantyki i etymologi słowa "femboy"

Od kiedy femboy to
  • Odpowiedz
@Sinti: to właściwie jak byś zdefiniował i fembojów którzy nie pasują, teraz to jak napisałeś pewna subkultura, może do niej należeć każdy młody, który wstawi zdjęcie w spódniczce, a także ktoś kto serio się przykłada do kobiecego wyglądu
  • Odpowiedz
  • 1
@bruhmomentow: jak coś to nie hejt, tylko opinia, nie nienawidzę fembojów

tl;dr: uważam że subkultura femboj w większości nawet nie jest naprawdę "fem", a dodatkowo jest dosyć szkodliwa społecznie przez to jaki obraz maluje "kobiecych chłopów"

nie zdefiniowałbym jakoś konkretnie, ale od zawsze byli "dziewczęcy chłopcy" (i odwrotnie chłopczyce) i nigdy - przynajmniej za mojego życia - nie miało to konotacji do orientacji seksualnej czy jakiegokolwiek seksualnego kontekstu, a umówmy się
  • Odpowiedz
@Sinti: właściwie to dobrze kombinujesz, ale tak po prostu się już przyjęło, kto wie na jak długo, bo język cały czas się zmienia, a tym bardziej takie określenia

ciekawi mnie w którym momencie można już kogoś określać kobiecym, bo dużo jest takich nawet stereotypowych cech płciowych poza wyglądem jak sposób myslenia i chociażby zakładanie nogi na nogę można już tak nazwać, ale gdzie postawić granicę, słysząc femboy mam na myśli
  • Odpowiedz
  • 1
@bruhmomentow:

więc jakim terminem należy mnie określić jak nie femboy

no właśnie feminine boy, girly boy, tylko do czasu rozwoju tej subkultury nie miało to żadnych konotacji, znaczyło dokładnie to co semantycznie to oznacza, a teraz coraz bardziej ma to różne przywary i ludzie są często wpychani w pewien kanon, ludzki mózg działa na zasadzie skojarzeń - ja nie mówię że już teraz jest tragedia i zaraz wszyscy cię za
  • Odpowiedz