Wpis z mikrobloga

Kupiłem na aliejsprejs kabelek z myślą o zwiększeniu wydajności prądowej usb w celu ładowania telefonu. Podpiąłem 2 wtyczki w usb 3.0 do kompa i kabel usb od telefonu w złączke żeńską. Prąd ładowania nie przekracza 350mA według Ampere. Spodziewałem się conajmniej 1A xd Ktoś doradzi jak to wykombinować by działało?

#informatyka #usb #elektronika #gsm #telefony #ladowarki #zasilacze #komputery #technologia
Unfixable0676 - Kupiłem na aliejsprejs kabelek z myślą o zwiększeniu wydajności prądo...

źródło: image

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Unfixable0676: a to nie działa czasem tak, że usb3 przenosi tylko data, a usb2 tylko zasilanie? więc max te 0.5a będzie.
Aktywny HUB z PD da Ci nawet 100W, tylko pamiętaj że podłączając cokolwiek do zasilacza/komputera telefon odpytuje moc z jaką może ładować i np. jak ładowarka/komp nie wspiera pd/quickcharge/inne g---o protokół, to wybierze jakąś standardową prędkość ładowania (1A/2A 5V)
  • Odpowiedz
@Unfixable0676: w teorii możesz podpiąć 5v i gnd pod molex z zasilacza, telefon wtedy będzie ciągnął tyle ile potrzebuje, ale czy to jest bezpieczne to sam ocen XD
Druga opcja to kup tanią chińską ładowarkę samochodowa, wywierać dziurę w zaslepce 5,25, podłącz pod 12v od zasilacza i styknie
  • Odpowiedz