Wpis z mikrobloga

Dostałem wycenę od Komandora w Warszawie szafy na wymiar - 1,5m szerokości x 2,7m wysokości x 0,7m głębokości. 2 panele przesuwne z lustrem. Koszt z montażem 7k, przyznam ze trochę mnie sumka zaskoczyła, spodziewałem się czegoś bliżej 4 no max 5k.

Pomijając wew konfiguracje i różne bajery, czy takie są teraz ceny czy jestem robiony w ciula?

#komandor #meblenawymiar #urzadzajzwykopem #remontujzwykopem #wnetrza
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AndresIniesta zamiast komandora znajdź stolarza. Lustro zapewne robi swoje z ceną, ale z drugiej strony to niebieskie duża szafa co chcesz. Za podobną (jak nie taka same wymiary nawet) zapłaciłam u stolarza rok temu 4k (tylko bez lustra)
  • Odpowiedz
@AndresIniesta: Komandor jest najdroższy, bo bazuje na swojej "renomie". Był protoplastą takich szaf jeszcze w latach 90tych i jedzie na tym. Przy tej szerokości okolice 4,5-5 tys są OK. Daj na fixly ogłoszenie i bez problemu znajdziesz.

P.S Mam porównanie, bo przez rok byłem ich podwykonawcą i widziałem faktury klientów. Na takiej przeciętnej przedpokojowej szafie płacisz ~2-2,5k więcej.

Szafa to nie jest żadne rocket science. Owszem, oni bazują tylko na
  • Odpowiedz
@marcel_pijak: o, dziekuje Ci bardzo! dalbym zloto gdyby to byl reddit xd
swoja droga urzadzajac mieszkanie slyszalem utyskiwania na to, ze w Polsce jest za duzo posrednictwa, chlopaki porownywali szczegolnie ze skandynawia. Masz jakas opinie w temacie? Jestem ciekawy, bo ja to zwykly klepacz przy komputrze jestem
  • Odpowiedz
@AndresIniesta: O jakim pośrednictwie mówisz? Raczej każdy sobie rzepkę skrobie. Ci co czują się na siłach i są obrotni zakładają swoje działalności i sami pracują na swoje nazwisko. Po czasie robota sama wpada z polecenia od klientów.
  • Odpowiedz
@AndresIniesta: ogarnialiśmy drzwi do szafy do Skandynawii ( ͡° ͜ʖ ͡°) Sporo zabawy, bo ma być specjalną farbą, okazało się, że w Polsce nikt nie robi ta farbą, bo problemy z dyszami. Jakaś dziwna farba wodna. Dopasowanie koloru, itd. I wyszło z transportem z Polski taniej niż robione w Norwegii ( ͡° ͜ʖ ͡°) A był łańcuszek, bo gośc w Norwegii od
  • Odpowiedz