Aktywne Wpisy

MonazoPL +73
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Przy okazji, ruszyła R E K O R D O W A promocja! Za założenie darmowego konta Revolut dostaniesz
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Przy okazji, ruszyła R E K O R D O W A promocja! Za założenie darmowego konta Revolut dostaniesz
źródło: 175 zł Revolut Monazo
Pobierz
sprynek +71
Zarobiłem w miniony rok na hossie dość dużo kasy (trafiłem dołek w Kghm i sprzedałem plus śmieciuchy i AI dla funu) i wiecie co? Chętnie cofnąłbym się do czasu jak nic nie wiedziałem o giełdzie i żyłem sobie beztrosko z kasą na lokatach i EDO bez tego zysku z giełdy.
Inwestowanie ryje psyche - Teraz cały czas rozkminiam analizę wsteczną, że moglem wejść więcej, że czemu nie złoto itd. Dodatkowo wszechobecne FOMO
Inwestowanie ryje psyche - Teraz cały czas rozkminiam analizę wsteczną, że moglem wejść więcej, że czemu nie złoto itd. Dodatkowo wszechobecne FOMO

Nikkor ma mniej wad, sigma jaśniejsza.
Za połowę ceny mam jeszcze niedaleko
Sigma DC 17-70mm 1: 2.8-4.5 ale z tego co czytam to autofokus w większości przypadków nie trafia, a po latach będzie jeszcze gorzej.
#obiektywy #fotografia
źródło: temp_file7518437364907676612
PobierzI cyk ankieta
Jeżeli mają być to krótkie spacerzoomy to bez różnicy co kupisz xD.
Ja ze swojej perspektywy poleciałbym tamrona 24-70 2.8 G2 aczkolwiek nie wiem jak w tym momencie stoi to cenowo. Parę lat temu jak wychodził był najlepszym szkłem w tej ogniskowej do Nikona.
Potrzebuje coś na wakacje żeby nie nosić ze sobą 4 szkieł. Ten zakres ogniskowych najbardziej mi pasuje.
Mogę jeszcze poszukać nikkora 18-140 ale nie ma nic w okolicy by sprawdzić przed kupnem.
źródło: temp_file8553619002277640220
Pobierz