Wpis z mikrobloga

@BlackBlack gastro do przeżycia, już jako dziecko 8letnie mi robiono 18 lat temu na żywca i dało się. Nie jest to przyjemne, ale dasz radę. Dziś też nie lubię tego uczucia ale no jak trzeba to do przeżycia. Kolonoskopia, była na śpiocha, i tak na prawdę najgorsze jest to picie mydła 🧼, nawet gdybym miał wybrać pomiędzy piciem mydła przed kolono, a zabiegiem gastro to od razu walę na gastro
  • Odpowiedz
  • 1
@bart129: Nie wiem, czy do przeżycia, bo to będzie mój pierwszy raz, ale z jakiś powodów oferta na śpiocha się pojawiła.

Więc, jeżeli jest taka możliwość, by za kilka stówek sobie ulżyć i odjąć stresu i w dodatku pospać, to chce z niej skorzystać.
  • Odpowiedz
@BlackBlack: Prywatne placówki oferują wykonanie badania jedno po drugim, w ciągu jednej narkozy, wtedy mniej płacisz za znieczulenie. Może warto to przemyśleć ? Jak chcesz osobno to sama gastroskopia trwa bardzo krótko i w moim odczucie nie była w ogóle bolesna, tylko momentami nie przyjemna. Masz gardło całe znieczulone, tak samo przełyk, ale kolonoskopii bym nie powtórzył bez znieczulenia.
  • Odpowiedz
  • 1
@Zgredzimierz: W sumie spoko.

Przyjechałem do placówki, wypełniłem papiery, potem pielęgniarka z zaprowadziła mnie do gabinetu, gdzie pobrali krew i założyli mi wenflon.

Następnie położyłem się w prywatnym pokoju, dostałem fartuch do założenia na własne ubrania i położyłem się na
  • Odpowiedz