Aktywne Wpisy
synadama +55
#pracbaza
Wieczór panieński. Niestety przyszła panna młoda nie wytrzymała i poszła w ślinę z trzema facetami a teraz wybiera się z jakimiś dziadami na after więc to jeszcze nie koniec przygód. I zaraz ktoś weźmie sobie to za żonę...
Spokojnej niedzieli Wam życzę.
Wieczór panieński. Niestety przyszła panna młoda nie wytrzymała i poszła w ślinę z trzema facetami a teraz wybiera się z jakimiś dziadami na after więc to jeszcze nie koniec przygód. I zaraz ktoś weźmie sobie to za żonę...
Spokojnej niedzieli Wam życzę.

Nikita_Mazepin +214
źródło: DPPI_00123037_387
Pobierz

— Zamiast czekać, aż osoby takie jak ja będą palone na stosie, wolałam wyjechać do kraju, gdzie prawa człowieka są faktem, a nie tylko teorią — mówi Sandra
Za mieszkanie w Malmö dziewczyny płacą mniej niż za analogiczne w Warszawie. — Nawet w pojedynkę można się tu spokojnie utrzymać bez nerwowego odliczania między jedną wypłatą a drugą
— Są tu przedstawiciele 182 krajów. Dzięki temu jako imigrantki czujemy się tu bardziej u siebie, niż kiedykolwiek czułyśmy się w Polsce — mówią
__________________________________________________________________________________
Dlaczego postanowiłyście wyjechać z Polski?
Sandra: Dla mnie Polska nie jest krajem do życia dla kobiet, zwłaszcza tych, które chcą żyć z inną kobietą. Jest tu coś, co wysysa duszę, energię, instaluje sztywność w karku i drżenie mięśni w każdym społecznym kontakcie. Zamiast czekać, aż osoby takie jak ja będą palone na stosie, wolałam wyjechać do kraju, gdzie prawa człowieka są faktem, a nie tylko teorią.
Anna: Nigdy nie czułam, że Polska jest moim domem. Po prostu tam nie pasowałam.
Czemu akurat Szwecja?
Sandra: Zawsze wiedziałyśmy, że będziemy żyć w Skandynawii, ale początkowo miała być to Dania, gdzie wzięliśmy ślub w 2018 r. Jednak z powodu pandemii musiałyśmy zmienić plany — padło na Szwecję, która jako jedyny kraj w Europie nie zamknęła swoich granic.
__________________________________________________________________________________
Totalnie rozumiem te dziewczyny. Już nie chodzi o ich orientacje seksualną i to, że są lesbijkami. Ale o to, że doskonale opisały to jak kobieta czuje się w Polsce. Czuje się nieswojo, szczególnie w otoczeniu tych wszystkich Janów, którzy tylko polują, aby wyrwać jakieś c!psko i na każdym kroku rzucają seksistowskie uwagi. W innych krajach takie zachowanie byłoby nie do pomyślenia ale u nas oczywiście akceptowalne i jeszcze uważane za "fajne". Muszę pomyśleć o przeprowadzce do Szwecji, pewnie bym tam odżyła i nie musiała się użerać z tymi wszystkimi p0lusami :)))
źródło: 56262626
PobierzNastępnie Jarek Kuźniar udał się do Portugalii i tam oczywiście też Polka chwaliła, że Portugalczycy są tacy radośni i temperamentni i mocno to kontrastuje z wiecznie pochmurnymi i milczącymi Polakami.
Ja bym już
Ale to się wzajemnie nie wyklucza.