Wpis z mikrobloga

Moje ulubione gry od póznego dzieciństwa to strategie Paradoxu. Są to gry, które rozumieją i grają w nie tylko mężczyźni z Zespołem Aspergera. Kiedyś wręcz obsesyjnie byłem zainteresowany tymi grami i pozwalały mi zapomnieć o nie zbyt pozytywnym życiu i byciu odizolowanym od rówieśnik. Tworzyłem swoje własne alternatywne historie średniowiecznej Europy. Mam zamiar powrócić do tych gier
#przegryw #autyzm #asperger
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Są to gry, które rozumieją i grają w nie tylko mężczyźni z Zespołem Aspergera.

@basicname0: nie mam stwierdzonego Aspergera, ale pamiętam, jak grałem w Kampanie Online w Medievala II Total War, gdzie ten tryb był niedostępny w samej grze, więc każdy gracz robił turę na swoim kompie i przesyłał dalej do grającego następnym państwem. Na turę czekało się tygodniami, ale jak już się usiadło, to dosłownie kilkanaście godzin wyjętych z
  • Odpowiedz
  • 1
@SombreroTaco137: Gralem w CK3, ale nadal bardziej podoba mi się CK2, głównie z racji tego, że aktualnie jest tam znacznie więcej opcji, mechanik i kontentu i gra jest znacznie bardziej wymagająca. Też rozgrywka wydaje mi się znacznie bardziej imersyjna
  • Odpowiedz
@basicname0: nigdy nie miałem cierpliwości nauczyć się grać, za dużo zasad do nauki. Lubiłem strategie, ale wolałem w nie grać w sposób nieoptymalny.

Preferowałem gry logiczne i zręcznościowe np. Supaplex, Balance, Chromatrom, Prehistoric, DSJ2/3/4, NFS 2 i oczywiście GTA Sa Nandreas.
  • Odpowiedz
@basicname0: Nie wiem też kiedy dokładnie grałeś, ale ostatnio dodali mechanike chorób, mechanikę ruszania sie bohatera po mapie, a w drodze jest kolejne duże dlc, moim zdaniem kontent już się zrównał z ck2, a pod wieloma względami jest lepszy, nie mniej sam nawalałem w CK2 setki godzin, zanim przeniosłem się na CK3, polecam szczególnie z modami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz