Wpis z mikrobloga

@El_Trufel: Przecież nie napisałam o wszystkich mężczyznach. Tylko o przegrywach. I tak, każdy facet, który jest w średnim wieku i nie ma kompletnie nic do zaoferowania, nic w życiu nie osiągnął, nie ma żadnych zainteresowań, nie dąży do wyznaczonych celów tylko wegetuje to PRZEGRYW. Nazywajmy rzeczy po imieniu :)))
  • Odpowiedz
@WyzwolonaPodrozniczka a jak w ogóle to się stało że zaczęłaś mówić o przegrywa h i tylko w odniesieniu do mężczyzn? Nagłówki są generyczne i względnie mówią o takiej samej sytuacji u kobiet i mężczyzn. Czy twoim zdaniem kobieta będąca w analogicznej sytuacji co męski przegryw nie jest damskim przegrywem?
  • Odpowiedz
@El_Trufel: Po części tak. Chyba, że jej jedyną ambicją jest wyjście za mąż i urodzenie dziecka, to wtedy nie :))) I nie ukrywajmy, ale kulturowo tego się głównie oczekuje od kobiet - oczekiwania względem mężczyzn są inne :))) I nie mów, że to hipokryzja, bo to nie ja taki system wymyśliłam :))) Ale skoro żyjemy w kraju konserwatywnym i ludzie wcale nie chcą tego zmieniać, to jest jak jest i
  • Odpowiedz
@WyzwolonaPodrozniczka: czy ten system jest z tobą w pokoju? W sensie że jak nie urodzisz dziecka to trafisz za kraty? Będziesz publicznie linczowana czy co? Przypominam, że mimo tego potwornie faszystowskiego i co gorsza szowinistycznego systemu w naszym KONSERWATYWNYM i KATOLSKIM kraju współczynnik dzietności od lat szoruje po dnie, więc fakty przeczą twoim wyobrażeniom rzeczywistości.
  • Odpowiedz
@WielkiNos: @WyzwolonaPodrozniczka Nie wiem co tam jest w artykule ale po nagłówkach to tak, jakbym teraz się rozwiódł to raczej nie miałbym sił żeby zaczynać od nowa i szukać nowej żony. Dzieci mam, majątek zbudowałem, przeżyłem to co miałem przeżyć. S--s bez problemu bym znalazł.

Mysle ze mimo wszystko wiekszosc kobiet koło 40 ma dużo mniejsze powodzenie niż jak miały 20,25 czy 30 lat, wiec oceniając nagłowek to jakieś
  • Odpowiedz
@WielkiNos: Niech już wprowadzą dla nas to taboretowe+. Sznur i taboret, bo i tak wszędzie jesteśmy zbędni. Nic tylko źródła przemocy, ucisku, w korporacji psujemy strukturę DEI, zatruwamy planetę i jeszcze wierzymy w tak nieinkluzywne koncepty jak fizyka. Kobiety rozwiną skrzydła, świat stanie się miejscem mlekiem i miodem płynącym. W zróżnicowanym etnicznie świecie będzie tylko radość, równość i samospełnienie. A my użyźnimy glebę, której nie trzeba będzie uprawiać, bo sama
  • Odpowiedz
@El_Trufel: I winna jest temu właśnie ta katolicka i konserwatywna propaganda. Bo nikt nie chce być do niczego przymuszany. Tak samo kobiety chcą żyć a nie narażać swoje życie ciążą. Gdyby to się zmieniło, gdyby na kobietach nie było presji odnośnie macierzyństwa, to jestem przekonana, że więcej kobiet by chciało zostać matkami. Bo to byłaby ich świadoma decyzja a nie jakiś nakaz czy nagabywanie - "bo tak trzeba dla przyrostu
  • Odpowiedz
wszystko super tylko dlaczego ta nowa siła musi być ruchaniem się bez zobowiązań.

@WielkiNos: bo są napędzane emocjami tu i teraz, dla większości bab przygoda to przeruchanie jakiegoś mokebe albo żeby ją pojechali na dwa baty i zrobili rożen. Facet w kryzysie wieku średniego kupi sobie motor albo pojedzie gdzieś lub zacznie nowe hobby i mocno się wkręci.
  • Odpowiedz
@WielkiNos z tymi pożądanymi 40tkami to chyba tylko artykułów, żeby rozbudzać wyobraźnię tych z wypalonych małżeństw.

40latka zawsze mniej będzie pociągała 30 letnich facetów niż 30 latka albo 20 ( ͡º ͜ʖ͡º) .
  • Odpowiedz