Aktywne Wpisy

ElenaRain +853

Voltee +438
Allegro kryje oszustów?
Czołem, Mireczki i Mirabelki! Zaszła taka sytuacja, że kupując dyski na #allegro trafiłem na sprzedającego, który, mówiąc wprost, sprzedaje STARE dyski twarde jako NOWE.
Z opinii, które udało mi się znaleźć wychodzi na to, że ten proceder trwa już od dłuższego czasu!
Ponieważ typ czuje się nietykalny, a Allegro mało się tym przejmuje, to stwierdziłem, że może #wykopefekt zrobi swoje.
Czołem, Mireczki i Mirabelki! Zaszła taka sytuacja, że kupując dyski na #allegro trafiłem na sprzedającego, który, mówiąc wprost, sprzedaje STARE dyski twarde jako NOWE.
Z opinii, które udało mi się znaleźć wychodzi na to, że ten proceder trwa już od dłuższego czasu!
Ponieważ typ czuje się nietykalny, a Allegro mało się tym przejmuje, to stwierdziłem, że może #wykopefekt zrobi swoje.

źródło: 10-hgst-slady-po-srubach-joined
Pobierz
Według najnowszych badań okazuje się, że estrogen warunkuje niższą temperaturę ciała, a testosteron wzmacnia pocenie się u mężczyzn. Dodatkowo: intensywność pocenia zależy od powierzchni ciała, która u mężczyzn zwykle jest większa. I ostatecznie: na pocenie się wpływa także stres organizmu, tu rozumiany jako cięższa praca - którą zazwyczaj wykonują mężczyźni.
Te fizjologiczne tendencje są dodatkowo wzmacniane przez dyskryminacyjną kulturę mężczyzn: chociażby dresscode, gdzie mężczyźni pracujący np. w komunikacji miejskiej albo w biurze czy też w wojsku muszą najczęściej nosić: długie spodnie, koszule, skarpetki, pełne buty. A całość napędzana jest stygmatyzacją: od krytyki przetłuszczonego czoła, przez zostawianie śladów potu na krzesłach/fotelach, po narzekanie lewicowych polityczek, że w tramwaju śmierdzi męską skarpetą.
Wisienką na torcie (dla mężczyzn pracujących w biurach) są firmowe julki, którym ciągle zimno i wyłączają klimatyzację, gdy na dworze 30 stopni.
Biorąc pod uwagę to wszystko, sugeruję: poć się dumnie. Na przekór klimatowi, feministkom i regułom roboczego ubioru.
#dyskryminacjamezczyzn #pieklomezczyzn #ciekawostki #pracbaza #pocenie
źródło: men
PobierzMam koszule 100 % poliester, ale typu non-iron i fast dry. Nigdy nie zamienię ich na bawełniane.
@sildenafil: XD Co?
Ja IT więc nie mam julek, ale ta role pełnią niektórzy faceci.
Ale i tak wolę lato niż zimę 😎
@sildenafil: i dlatego zawsze będziesz bredził o wielkim poceniu
źródło: main-qimg-a5f200cf856c8d8a98ff440354a3f345-lq
Pobierz@sildenafil: nosisz jakieś poliestrowe g---o to się pocisz, bierz przykład z Włochów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: IMG_3989
Pobierzźródło: temp_file7003753741948274006
Pobierz@sildenafil: XD
Ps. Ostatnio jak było bardzo gorąco pracowałem wokół domu w samych gaciach i nikt mi uwagi nie zwrócił, natomiast nie wyobrażam sobie takiej samej sytuacji gdzie na moim miejscu byłaby kobieta ¯\(ツ)/¯
wtedy to bym chyba sam zadzwonił na policje( ͡° ͜ʖ ͡°)
@spanzik: i w czym ci ta koszula pomoże przy 35 stopniach?
Zawsze się w tych dyskusjach trafiają zjeby p--------e o lnianych spodniach, dziwnym trafem NIKT w zimie nie grzeje mieszkania więcej niż te 22 stopnie, nawet ci co ich stać.
@LifeReboot: ja grzeję ( ͡° ͜ʖ ͡°) twój komentarz jest inwalidą
@sildenafil: ale to mężczyźni mężczyznom zgotowali ten los