Wpis z mikrobloga

#druk3d #drukarki3d Pomóżcie Mircy kochani. Potrzebuję wydrukować model/makietę samochodu, w skali 1:4 w stosunku do oryginału. W internecie istnieją gotowe pliki, ale do nowszego modelu. Mogę zlecić druk na ich podstawie a potem ręcznie go przerobić na taki jaki ma być albo… zeskanować fizyczny model, konkretnie taki jaki mi jest potrzebny (posiadam w 1:24). Czy opcja B ma sens? Ile może kosztować skan takiego modelu?
RycerzzOrtalionu - #druk3d #drukarki3d Pomóżcie Mircy kochani. Potrzebuję wydrukować ...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Rycerz_z_Ortalionu: Myślę, że ciężko ci będzie uzyskać coś sensownego skanując rzeczywisty model, pewnie nie będzie miał wystarczająco detalu albo będzie miał artefakty.

A przez gotowe pliki do starszego modelu masz na myśli model pod druk 3d, czy po prostu jakiś model? Bo to też duża różnica
To nie jest tak, że model z turbosquida wrzucisz sobie do slicera i będzie dobrze wyglądał wydrukowany.
  • Odpowiedz
ć albo… zeskanować fizyczny model, konkretnie taki jaki mi jest potrzebny (posiadam w 1:24). Czy opcja B ma sens?

@Rycerz_z_Ortalionu:

nie, stracisz bardzo duzo szczegolow, zwlaszcza ze chcesz ze stosunkowo malego modelu robic stosunkowo
  • Odpowiedz