Aktywne Wpisy
wysokiewiczplum +759
Naczelna Izba Lekarska sugeruje dwa scenariusze ZMNIEJSZENIA liczby studentów kierunku lekarskiego:
1. Jednorazowe zmniejszenie o 50% do 2027 roku
2. Stopniowe, na przestrzeni 6 lat, z celem ledwie 4200 miejsc
Nic nie zostało zmyślone XD To są ich realne sugestie, oni na prawdę oczekują tych obniżek. Rozumiecie tę bezczelność? Przecież to się w głowie nie mieści, co ta średniowieczna organizacja cechowa i całe to środowisko robią.
To się w głowie nie mieści, jak przy aktualnych ogromnych
1. Jednorazowe zmniejszenie o 50% do 2027 roku
2. Stopniowe, na przestrzeni 6 lat, z celem ledwie 4200 miejsc
Nic nie zostało zmyślone XD To są ich realne sugestie, oni na prawdę oczekują tych obniżek. Rozumiecie tę bezczelność? Przecież to się w głowie nie mieści, co ta średniowieczna organizacja cechowa i całe to środowisko robią.
To się w głowie nie mieści, jak przy aktualnych ogromnych
karol91plch +3
Tak z ciekawości pytam, bo czaję że budowlanka w Polsce, to absurd z cenami, ale za taką ściankę 8m2
Z pustaków, 1200 ( za stan na zdj ) po znajomości to dobra cena ? Czy wydymali mnie xd
3h zajęło
Materiał ja dostarczyłem
#budujzwykopem #budownictwo
Z pustaków, 1200 ( za stan na zdj ) po znajomości to dobra cena ? Czy wydymali mnie xd
3h zajęło
Materiał ja dostarczyłem
#budujzwykopem #budownictwo
Odcinek 59 - Egzekucja
Arabski szejk domaga się ukarania Paździocha, ponieważ ten sprzedał mu Dworzec we Wrocławiu za 100 dolarów. Mieszkańcy kamienicy inscenizują proces sądowy, jednak sytuacja zaczyna wymykać się spod kontroli.
Odcinek 97 - Kara Mustafa
Babka Kiepska, pod natchnieniem antyalkoholowej audycji w telewizji, wylewa 25 piw swojego zięcia do zlewu. Oburzony tym czynem Ferdek zwraca się do sądu sąsiedzko-koleżeńskiego.
Odcinek 266 - Ferdynand K.
Ferdka odwiedzają dwaj tajemniczy osobnicy, którzy informują go, że jest oskarżony. Kiepski nie ma pojęcia, czego dotyczą zarzuty, a tymczasem atmosfera wokół niego coraz bardziej się zagęszcza.
Odcinek ten jest inspirowany powieścią Proces Franza Kafki, a tytuł jest nawiązaniem do jej głównego bohatera Józefa K.
Odcinek 444 - Poza prawem
Z powodu Paździocha blokującego prywatną publiczną toaletę, Ferdek zmuszony jest załatwić swoją potrzebę w parku. Pech chce, że spotyka go policjant i nakłada mandat.
Odcinek 487 - Śrubka
Zaginięcie pewnej małej śrubki staje się powodem poważnego konfliktu pomiędzy rodzinami Kiepskich i Paździochów oraz zdekompletowania pięknego holenderskiego roweru.
A do tego odcinek serialu Miodowe Lata jako bonus
Odcinek 74 - Krawczyk przeciwko Norkowi
Karol kupuje dla wszystkich bilety do kina z okazji urodzin Tadzia. Bilet Norka wygrywa główną nagrodę - telewizor. Karol jednak uważa, że nagroda powinna trafić do niego, gdyż to on kupił bilety. Żaden z nich nie zamierza ustąpić.
#seriale #swiatwedlugkiepskich #kiepscy #miodowelata
"Wyrok 25 lat ciężkich robót na drutach, z możliwością zamiany na konfiskatę trzech rentów"
@MarianJanusz: Ominąłeś odcinek 26. pt. ''Klątwa Tutenchama'' - Paździochowa na wycieczce w Egipcie urywa mumii genitalia i przybywa z nimi do Polski. Mumia postanawia odzyskać swoją własność i wymierzyć sprawiedliwość.
Potem po 190. odcinku zniknął i nie zostało to w żaden sposób wytłumaczone. Dopiero w odcinku "Tryptyk Dolnośląski cz. I. Ostatni wódz plemienia Szoszonów" była mowa, że wraca z Ameryki.
Ogólnie te które
Ale fakt, że Ferdek-Boczek-Paździoch, to trio które ciągnęło dalej serial i poruszano już ambitniejsze tematy niż u swych początków, więc rozumiem że Tobie to właśnie ta "era" serialu przypadła do gustu
Jak Ferdek stał się zrzędą która ze zgryzoty pije wódkę to serial stał się ciężki do oglądania.
@ZlowieszczyPomrukOdbytu: do ok. 300 odcinka możesz wszystkie, potem zaczyna się lipa
@Chce_tylko_byc_obok_Ciebie: nigdy nie zrozumiem takich ludzi