Wpis z mikrobloga

Dziś wracając z jednostki do domu na małej wiosce widziałem, jak ciapaci układają chodnik, w po-pgrowskiej wsi w której nie brakuje rąk do pracy. Na Twitterze widzę film na którym julki plują na mundur który sam noszę, na granicy na której sam byłem. Urodziłem się w kraju "gdzie kruszynę chleba podnoszą z ziemi przez uszanowanie dla darów nieba..." A umrę w tworze bez tożsamości, bez wartości w których dojrzewałem z świadomością, że te wszystkie stracone w walce pokolenia były krwią w piach, bo inni zjedzą jej owoce.
#polska #4konserwy #zalesie
Patol0g - Dziś wracając z jednostki do domu na małej wiosce widziałem, jak ciapaci uk...

źródło: Screenshot_2024-07-15-17-06-31-76_be80aec1db9a2b53c9d399db0c602181

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

w po-pgrowskiej wsi w której nie brakuje rąk do pracy

@Patol0g: Moje doświadczenia pokazują, że w takich wsiach owszem rąk do pracy nie brakuje, ale za to chęci już tak xD
  • Odpowiedz
@Patol0g to nie tak, że praca jest, a nie ma komu robić i dlatego są ciapaci, prawda kest taka, że praca jest tylko dobrze płacić nie ma komu ¯_(ツ)_/¯
A te wszystkie julki to bym sprał po mordzie, za to co robią. Ogromny szacunek dla żołnierzy, że tyle wytrzymują, bo mi w końcu by musialo popuścić i wyjechałbym w ryj. Prawo jest p----------e, każdy jeden żołnierz na tym filimie powinien użyć
  • Odpowiedz
@Patol0g: spokojnie - debili i pożytecznych idiotów nigdy nie brakowało. Dzięki internetowi poprostu są łatwiej zauważalni. Ważne żeby Wojsko i Policja z tymi obrazkami dotarło do tych zjebów do ich szkół do ich rodziców, pracodawców itd. A najlepiej by było wysłać na wakacje do ruskiego miru albo korei północnej - tam się można cieszyć wolnością. Swoją drogą ewidentnie podpada to pod znieważanie funkcjonariusza publicznego - oby jakiś prokurator zechciał się
  • Odpowiedz
ale za to chęci już tak xD

@asiaczk: Moje doświadczenia pokazują, że chęci są jak jest coś więcej niż najniższa, ale pan janusz woli ściągnąć pół niewolnika z trzeciego świata, a w mediach kwik kupujcie polskie towary! xD
  • Odpowiedz
  • 0
Moje doświadczenia pokazują, że chęci są jak jest coś więcej niż najniższa, ale pan janusz woli ściągnąć pół niewolnika z trzeciego świata, a w mediach kwik kupujcie polskie towary! xD

@Blaskun: Dokładnie tak, tata był na zakupach i sklepowa powiedziała, że te ciapaki tylko cebulę kupili, i ponoć strasznie mało im płacą.
  • Odpowiedz