Wpis z mikrobloga

Mój ostatni projekt starego, dwuzaworowego BMW R100 zdjął mi 4 lata. Tym razem ta Mazda już jest rozebrana 3 lata, ale w końcu widać postępy. Może i nic nie jest jeszcze zrobione, ale przynajmniej poszło już 80k PLN xD. Stara wersja lakieru z Rosso Corsa z Ferrari Testarossy siedzi na miacie genialnie.
#mx5 #miata #motoryzacja #tuning
dudusbug - Mój ostatni projekt starego, dwuzaworowego BMW R100 zdjął mi 4 lata. Tym r...

źródło: temp_file4597382356328374572

Pobierz
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@curiousboi ja nie lakieruje, to zdjęcie w trakcie roboty lakiernika. Ale jak chcesz się zorientować w cenach to po dostarczeniu samej karoserii lakiernikowi liczą sobie 15-20k. Jakbyś chciał tak kompletny nie dotknięty samochód oddać to myślę, że teraz z 30k bierze dobry lakiernik. OFC cena za sam lakier bez blacharki.
  • Odpowiedz
  • 0
@jedmar Rosso corsa to jest chyba specjalnie przez Ferrari tak pogmatwane. Co kilka lat zmieniał się kod zaczynając od FER300 przez FER300/3, /6, /9, /12 i tak się to ciągnie. Niby ciągle Rosso Corsa, a co model to trochę inny odcień
  • Odpowiedz
  • 1
@curiousboi: ja oddałem do Otwocka, bo tam jest najlepszy blacharz od MX5 i to jego lakiernik, ale to nie ma różnicy. Jak rozmawiam ze znajomymi to ceny profesjonalistów są identyczne wszędzie. Różnią się tylko ceny mietków z garażu co Ci poniżej 10k o-------ą całość jako tako.
  • Odpowiedz
  • 0
@Kouros: Rozebrana jest do gołej blachy, bo była robiona kompleksowa blacharka. To jest stara mazda, więc trzeba było mnóstwo rzeczy wyciąc i wspawać nowe + całą buda była piaskowana. Tutaj widzisz tylko nadwozie, a mnóstwo pracy było na podwoziu, więc samochód musiał być ogołocony z kompletnie wszystkiego.

Oczywiście, że możesz lakierować bez rozbierania, ale wtedy Ci zaraz znowu wyjdzie rdza.
  • Odpowiedz
  • 0
@stachuprzytelefonie: nie mam, to nie jest jedyny mój projekt, więc jakoś mi się nie chce na forum udzielać. Jedyne używam grup fb do zdobywania części, zniżek i kradnięcia pomysłów xD Około 80k poszło, ale przestałem dokładnie liczyć w excelu po tym jak mi tirem przywieźli paletę części wysłaną przez mazdę prosto z hiroszimy xD
  • Odpowiedz
  • 0
@stachuprzytelefonie: Ja zamawiałęm w sumie cały samochód. Wszystko mam wymienione, kupowałem nawet prosto z mazdy błotniki i drzwi, wszystkie uszczelki, mnóstwo plastików. Wszystkie gumy do zawieszenia (nie polecam poliuretanów, bo nawet najlepsze są gorsze niż gumy z mazdaspeed).

Tak, silnik to przedliftowe 1.6 115 z ostrym wałkiem, ale z silnika został tylko oryginalny słupek, tak to cały kompleksowy remont. Mam mnóstwo zdjęc, więc jak chcesz coś się dowiedzieć to chodz
  • Odpowiedz
@dudusbug szanuje, w niedzielę będzie miesiąc jak zaparkowałem moto pod blokiem by wymienić oringi na kroccach termostatu. Przy okazji jak to ja ( ͡º ͜ʖ͡º) musiałem wszystko sprawdzić i rozgrzebac połowę motocykla XD trochę mi się nie chciało, trochę grałem w diablo (no dobra, 90% diablo, 10% moto XD) dziś się zebrałem, poskładałem wszystko do kupy, jutro płukanie ukladu, zalac płyn, założyć zregenerowany kranik (okazało się,
  • Odpowiedz