Wpis z mikrobloga

Nie chce mi się setny raz tłumaczyć śmiesznych obrazków na portalu ze śmiesznymi obrazkami,

@Krs90: To jest śmieszne bo hehe julka, hehe depresja, hehe. Nic ponad to wykopki nie widzą i widzieć nei chcą.
  • Odpowiedz
@Jestem_Tutaj: sądzicie, że jedzenie nie może powodować/zasilać choroby psychicznej?
A mogę spytać czemu, skoro może powodować np. chorobę serca albo cukrzycę, to czemu nie problemy psychiczne, gdy stany zapalne wywołane danymi substancjami z pokarmów, zamanifestują się akurat w mózgu albo rozregulowaniu hormonów?

Ogółem to takie prześmiewcze wpisy byłyby zabawne, gdyby nie badania, które wykazują, że interwencje dietetyczne potrafią być skuteczniejsze od psychotropów w leczeniu nawet ciężkich klinicznych przypadków chorób psychicznych.
  • Odpowiedz
Już wiem co jest powodem mojej dempresji.

@Jestem_Tutaj: mastocyty? MCAS czyli syndrom aktywacji mastocytów jako jeden z objawów ma właśnie depresję (mastocyty odpowiadają za wszystkie alergie i uczulenia oraz masę innych rzeczy)
  • Odpowiedz
tu jest wykop a nie twoja obora gdzie się wyzywasz z sąsiadem ze wsi xDDDDD

@pyszniarz: to ty wieśniaku napisałeś, że dziewczyna pomyliła sraczkę z depresją - siebie trzeba było zgłosić
  • Odpowiedz
@FejsFak: już cię moderacja wyjaśniła, a ty mnie od wieśniaków wyzywasz? xD naucz się kultury kmiocie, wyjdź z obory do ludzi, może czegoś cię nauczą xD Ostatni raz ci mówię, Tu jest wykop nie twoja obora XD
  • Odpowiedz