Wpis z mikrobloga

#kaczordonald #przegryw od dziecka nienawidziłam Daisy. Kupiłam sobie album komiksów z okazji 90 lecia Donalda i już pamiętam dlaczego - w każdym komiksie Daisy traktuje Donalda jak śmiecia, jest dosłownie kw0ką, księżniczkuje, i przy każdej okazji idzie zdradzać go do Gogusia aby go "ukarać". I jeszcze oficjalnie jest narzeczoną. W komentarzu daję następną stronę i jest mocno smutna więc ostrzegam. Donald miał jakieś przebłyski i nawet czasem ją porzucał na jeden panel, bo zawsze albo jej wybacza albo jest przedstawione że w sumie to była jego wina i się schodzą. Chyba mam teorię że twórcy raczej chcieli pokazać z kim się nie zadawać i nie wiązać, a jego relacja z Daisy jest częścią budowania jego postaci jako przegrywa który próbując w każdym niemal komiksie poprawić swój dotychczasowy styl życia zawsze failuje na koniec. Jak widzę jakiś merch z Daisy zawsze mnie skręca z żenady bo kto chciałby mieć ją jako ulubioną postać jak to jeden z największych antagonistów w serii. I mówię to jako kobieta.
Symmachus - #kaczordonald #przegryw od dziecka nienawidziłam Daisy. Kupiłam sobie alb...

źródło: temp_file5556967043866578871

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
W sumie to jakiś pomysł na serię bo mam archiwalne numery Kaczora Donalda i przypadek powyżej to raczej norma w tym uniwersum i nie tylko jednego autora.
  • Odpowiedz
  • 1
@ProstyHuop To prawda 200 procent, dlatego zaczęłam znowu zbierać komiksy z Donaldem, zwłaszcza że Egmont w ostatnich latach zauważył ile dorosłych fanów ma i wydaje piękne albumy które raczej do dzieci nie są skierowane.
  • Odpowiedz
  • 0
@Stuba myślę że to zależy dużo od numeru, dużo historii się powtarzało i tu i tam przynajmniej w latach kiedy zbierałam czyli 2000-2004. Ale dopiero do tego wróciłam to nie mam porównania zupełnie z innych lat, kupiłam ostatnio numer rocznicowy co miał przedruk pierwszego numeru i rzeczywiście ta stara odsłona podobała mi się bardziej niż nowa.
  • Odpowiedz
  • 0
@Bob_Rooney o kurcze pamiętam tą historię to nie ten komiks kiedy Donald się przebrał za kobietę i miał więcej atencji od Daisy i ta się wkurzyła? Coś pamiętam z mroków pamięci że ten komiks jest w mojej kolekcji
  • Odpowiedz
@Symmachus: Zostawianie Donalda dla hajsu Gogusia to powracający motyw dlatego Kw0ka jest najbardziej znienawidzoną postacią uniwersum zaraz po Uszatym Zbrodniarzu. Był nawet jakiś komiks, w którym na szafce miała ramkę ze zdjęciem Donalda na obracanym pałąku i z drugiej strony ramki było foto Gogusia XD
  • Odpowiedz