Wpis z mikrobloga

Dokładnie 30 lat temu odbyły się Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej w USA - World Cup USA 1994.
Miałem wtedy 8 lat i dziadek sprezentował mi taką gazetkę - sportowy dodatek do Dziennika Beskidzkiego. Zachowałem go do dzisiaj.
Wtedy za gówniarza życie było proste, a oglądane z tatą i dziadkiem mecze sprawiały jakoś więcej radości niż te oglądane teraz samemu (,)

5 plusów i na wieczór wrzucę całość jako PDF. W środku są różne ciekawostki, składy drużyn, tabele, drabinki, opisy poszczególnych spotkań itp.

#mecz #euro2024 #pilkanozna #feels #nostalgia #90s #gimbynieznajo #wykop30plus #kiedystobylo
elpresidente - Dokładnie 30 lat temu odbyły się Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej w U...

źródło: wc94

Pobierz
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@elpresidente: też bardzo dobrze pamiętam, moje pierwsze mistrzostwa które "oglądałem", bo w praktyce mecze były późno w nocy a ja byłem dzieckiem więc bardziej śledziłem wyniki i wpisywałem do albumu. Pamiętam że finał mi tato nagrał na kasetę żebym obejrzał jak wrócę ze szkoły i nikt nie zespoilerował mi wyniku dopóki nie obejrzałem, dzisiaj niepojęte.
I oczywiście kibicowałem Włochom i Roberto Baggio i strasznie mi było smutno jak przestrzelił karnego.
  • Odpowiedz
  • 1
@elpresidente wołaj jak wrzucisz. Ciekawe co dziennikarze sądzili o późniejszych rewelacjach turnieju: Szwecji, Bułgarii i Rumunii ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@elpresidente: ja pamiętam jak ktoś kopnął tak mocno że złamał kawałek bramki i wszyscy na około, "co to bedzie, co to będzie!!!". A tam w 10 minut przynieśli nową bramkę i grali dalej.
  • Odpowiedz
@elpresidente: Pierwsze MŚ ktore oglądałem. Byłem wtedy z rodzicami na wakacjach nad morzem w ośrodku wczasowym i wieczorem wszyscy zbierali się w świetlicy oglądać mecze.
Utkwiło mi parę rzeczy z tego mundialu:
- niestrzelony karny Baggiego i dramat Włochów w finale
- Duet Romario / Bebeto dla Brazylii
- samobój Kolumbijczyka, po którym został zabity po powrocie do kraju

edit: chyba miałem nawet tę samą gazetkę
  • Odpowiedz