Wpis z mikrobloga

Jak kot macha ogonem i mruczy, to lepiej go zostawić

@gdziesomojeokulary: koty machają ogonem, bo mają dużo energii, z którą muszą coś zrobić. Głaszcząc kota, dostarczasz mu stymulacji, dlatego może machać (na początku końcówka ogona, potem cały). Zazwyczaj jest to przez to że głaszczesz go po grzbiecie, więc jak widzisz coś takiego, to możesz wrócić do głaskania tylko po głowie, powinno się to uspokoić. A jak nadal nie, to można
  • Odpowiedz
  • 2
@japycz Dziękuję Bogu że koty mają ogon. Dzięki temu wiem kiedy mój jest w-------y i że to już nie przelewki. Taki niby opanowany kiciuś, kamienna "twarz" ale wystarczy spojrzeć na ogon który wije się na lewo i prawo jak grzechotnik po stymulantach i już wiesz co się świeci. Dobrze też że nie mają z 50kg więcej bo naprawdę byłyby niebezpieczne.
marten - @japycz Dziękuję Bogu że koty mają ogon. Dzięki temu wiem kiedy mój jest w--...

źródło: temp_file5905693772168602206

Pobierz
  • Odpowiedz
@japycz: @Niebadzsmokiem Każdy kot jest inny (a te wychowywane z psami już w ogóle). Ja mam kilka swoich i każdy ma zupełnie inny charakter, ale każdy mi ufa, bo szanuję ich granice. Nie raz się z nimi bawię, czasem bardziej hardkorowo i szczerze nie pamiętam kiedy kot mnie ostatnio podrapał (chyba że przypadkiem). Jeśli dają znać, że przesadzam, to odpuszczam, dzięki temu wiedzą, że mogą mi zaufać (mogę je
  • Odpowiedz