Wpis z mikrobloga

Psychiatria na NFZ jest lepsza niż polskie kabarety! (σ ͜ʖσ)

Byłem u psychiatry i wspomniałem o swoich objawach. Mam wręcz podręcznikowe objawy ME/CFS. Bezproblemowo spełniam wszystkie kryteria disgnostyczne. Jestem w fatalnym stanie, mam teraz może 20% sił moich rodziców. Naiwnie liczyłem na pomoc lub przynajmniej o poradę gdzie się zgłosić w celu diagnozy.

Można powiedzieć, że zostałem niemal wyśmiany. Moje objawy zostały uznane za nieadekwatne. Lekarka episała mi, że mam psychozę / schizofrenię ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

Najpierw się wkurzyłem, a teraz myślę, że to może być i lepsze w przypadku komisji orzekającej o niepełnosprawności.

Na jaki stopień mogę liczyć przy #autyzm #adhd zaburzeniach lękowych i #schizofrenia ???

#przegryw a może #wygryw
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pyszniarz: Powiedz mi jak mozna zdiagnozowac kogos w 30 minut? Przeciez to jest komedia. Oczywiscie, ze pacjent zna siebie lepiej niz taki debil, ktory cie widzi pierwszy raz na oczy. Problem w tym, ze im juz calkiem o----------o i nawet nie probuja sluchac. Zero empatii.
  • Odpowiedz
@njdnsjdnjs: idę za trochę ponad tydzień. Lekarka zabrała mi metylofenidat i przepisała jakiś syf antypsychotyczny, który nadaje się tylko do wzmacniania działania kodeiny.

Metylofenidat pomaga nie tylko na ADHD, ale łagodzi też odczucie gorączki w trakcie Post-Exertional Malaise. Dziś leżałem cały dzień. Po użyciu 20 mg Metylofenidatu zrelaksowałem się i szybko usnąłem zamiast cierpieć i fantazjować o eutanazji.
  • Odpowiedz
@akaisterne: dodatkowo zakładają, że jesteś debilem i po 15 minutach podcastu diagnozujesz sobie ADHD i autyzm. A że mam wpisaną w papierach podwójną diagnozę (po długich spotkaniach z fisgnostą) nawet nie sprawdzi.. Zdaniem lekarzy powinieneś zostać zatrzymany przez nich na ulicy i mianowany autystą, bo czytanie o zaburzeniach to już czerwona flaga, objaw hipochondrii i psychozy.

Choć uczciwie powiem, że lekarka się przejęła, siedziałem prawie godzinę i było widać empatię.
  • Odpowiedz
@mmmod: teoretycznie. Lekarka powiedziała, że mam już wystarczająco dużo diagnoz, nie ma na to testów, dużo ludzi to ma i żyją. Poza tym i tak nic się z tym nie robi (co akurat nie jest prawdą, bo samo CoQ10 wręcz natychmiast poprawiło mój stan)
  • Odpowiedz
@kinesin1000: ludzie nie doceniaja jaka medycyna jest trudna i skomplikowana... Jak przypominam sobie, z jakimi inżynierami studiowałem, to boję się pójść do lekarza. Jednakże jestem dobrym inżynierem, więc wiem, że na równie dobrego lekarza da się trafić.
  • Odpowiedz