Aktywne Wpisy

Gmeras +746
Witajcie, obserwujące Mirki. To, że wciąż mam głowę na karku, wydaje się niewyobrażalne. W poprzednim poście wspominałem, że młody zaczął się rozchorowywać. Wczoraj byłem u lekarza, który stwierdził, że wszystko jest w "porządku" i zalecił leczenie objawowe. Jednak w nocy coś mnie zaniepokoiło w jego oddechu, więc pojechałem na nocną pomoc, gdzie po osłuchaniu otrzymaliśmy skierowanie do szpitala. Diagnoza: nieszczęsne zapalenie płuc. Ehh... Teraz leżymy w szpitalu i odpoczywamy.
Za dnia babcia
Za dnia babcia

źródło: temp_file7194144215788755875
Pobierz
Lolenson1888 +165
Jakie znacie jeszcze inne propolskie, patriotyczne wynalazki jak Liga Konferencji, gdzie można się popodniecać jak zajebiści jesteśmy? xD
- Żużel
- Eurowizja Junior
- Reprezentacja siatkówki
#mecz
- Żużel
- Eurowizja Junior
- Reprezentacja siatkówki
#mecz
Ufacie swoim dentystom? Ja ostatnio zmieniłam dentystę po tym jak naciągnęła mnie na jakieś dodatkowe zdjęcie, żeby lepiej było widać czy ząb jest do roboty czy nie. Wczoraj byłam u tego nowego na przeglądzie i nie miałam nic do roboty, ale nie ufam dentystom do tego stopnia, że przeszło mi przez myśl, żeby umówić się do innego, żeby sprawdzić czy faktycznie wszystko jest ok czy może jednak mi coś znajdzie do zrobienia. #dentysta #stomatologia
Trzeba zawsze innej opini. Nie zależnie czego to dotyczy mechanik czy lekarz
Przed wdrożeniem leczenia trzeba dokładnie zbadać pacjenta, żeby móc zaplanować właściwe leczenie. Zdjęcie rtg jest podstawą diagnostyki, przy przeglądzie wielu rzeczy nie widać. Czasem ząb wygląda okej, a na zdjęciu rtg widać, że pod wypełnieniem jest
W pierwszej kolejności w takiej sytuacji należy porozmawiać z Rzecznikiem praw Pacjenta. Są bardzo pomocni.
Nie ma za bardzo czego się tu przyczepić, poza tym że mogła poświęcić więcej czasu na wytłumaczenie czemu diagnostyka radiologiczna jest ważna.