Wpis z mikrobloga

Updated trzeźwości:
Dziś byłem na terapii grupowej. Wszyscy w kręgu byli 10-20 lat starsi niż ja. Mieli zero celów, ambicji życiowych, nic jeszcze tak mocno nie pokazało mi jak zgubne są nałogi. Ludzie żyją na minimum możliwości nie robiąc nic poza uzależnieniem. Zero planów na przyszłość, chęci rozwoju czy założenia rodziny. Rozwalił mnie moment kiedy 45 letni Pan Ł. powiedział najsmutniejsze zdanie jakie usłyszałem na spotkaniu ,,jedyne co osiągnąłem przez 25 lat alkoholizmu to kupiłem sobie własną kuchenkę gazową". Szczytem ambicji przez 45 lat było nie mieszkanie, nie rodzina, a kuchenka gazowa...
Spotkanie dało mi kolejne powody, żeby zostać w czystości. Nie chcę życia, w którym jedyne co osiągnę to nic poza kuchenką gazową. W czwartek terapia indywidualna, w sobotę kolejne spotkanie grupowe i tak to leci. Przemyślcie czy warto tracić życie na coś takiego.
#narkotykizawszespoko #przegryw
BursztynowyMieszczanin - Updated trzeźwości:
Dziś byłem na terapii grupowej. Wszyscy ...

źródło: temp_file5787077915513180510

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
Przemyślcie czy warto tracić życie na coś takiego.

@BursztynowyMieszczanin: moje życie to wegetacja i udręka i bez alko, alkohol chociaż trochę pomaga na chwilę. Trzeźwość jest dobra dla oskich u których problemy wynikają z alkoholu. U przegrywów alkohol nie jest przyczyną problemów a ich skutkiem.
  • Odpowiedz
@vCertus ja akurat mam cel do którego dążę, ale używki mnie bardzo spowolniły. Stanowiły ucieczkę przed tym co nieuniknione. Na terapię chodzę kilka miesięcy. Wypracowałem w tym czasie hobby i cel życia. Dlatego dopiero teraz zacząłem detoks. Bez celu nigdy nikt nie rzuci. Trzeba mieć powód żeby zerwać z nałogiem... Mam nadzieję, że i ty go odnajdziesz. Jakikolwiek cel byle by dały Tobie powód do wstawania( ͡º ͜ʖ͡
  • Odpowiedz