Wpis z mikrobloga

Miesiąc temu skontaktowałem się z ciekawości z przedstawicielem, żeby zapytać o mieszkanie, duże miasto. Było wystawione za 11 k za metr. Powiedziałem, że mogę jestem zainteresowany jeśli zjadą mi z ceną do 9,5 k. Powiedzieli, że mogę dostać tylko garaż w gratisie jako rabat.

Wczoraj po miesiącu do mnie zadzwonili i pytali, czy jestem nadal zainteresowany i mogą zejść z ceny do 10 k. Powiedziałem, że moja aktualna oferta to już nie 9,5, tylko 9.

No, ale nic się nie dzieje.

#nieruchomosci #mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie #koalicjadeweloperska #kredythipoteczny
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PanieAreczku: Nie muszę, wystarczy nie dać się ponieść tej manii na kurniki, którą mają Polacy przez uprawianą od lat propagandę kultu.

Mnie po prostu nie zależy na zakupie i dlatego mogę sobie robić co chcę. Jak jest tyle ofert i coś mu się nie podoba to można pójść gdzieś indziej.
  • Odpowiedz
k@MakiawelicznyAltruista: no zejdzie do 9 i powiesz, że twoja oferta to 8k i tak w nieskończoność i zawsze będziesz myślał, że to zła cena xD
  • Odpowiedz
@MakiawelicznyAltruista: ja myślę, że deweloper jeszcze się po tej informacji nie podniósł. Chlop pewnie pije z żalu gdzieś na jachcie w Monaco. Mocno liczył na tą transakcje.

Ps. W wielu branżach jest tak, że jak już zostaje reszta towaru, albo zbliża się do końca terminu ważności- to robi się obdzwonkę po leadach i klientach z zapytaniem czy nie chcą kupić, żeby zamknąć projekt/zwolnić miejsce w magazynie. Potrafię sobie wyobrazić, że
  • Odpowiedz
Problem jest taki, że wiele osób dało sobie wmówić, że cena mieszkania spaść nie może. Za całą tą kampanią informacyjną stoi oczywiście sami-wiecie-kto.

Nie wiem czy ceny obecnie spadną czy nie, ale wiem jedno. Mogą.

Ludzie są też obecnie wytresowani tak, że łykną wszystko. Smartfon za 8k? Kupuję, bo potem będzie drozej! Mieszkanie na wygwizdowie za 13k z metra? Kupuję bo będzie drozej!
Jasne, pewnie będzie, ale tylko dlatego, że sami na
  • Odpowiedz
@PanieAreczku: to nie jest kwestia psychiki tylko elementarnej logiki by nie pchać się w deal w którym jesteś tak absurdalnie ruchany. Gdyby więcej ludzi tak miało ceny byłyby normalne.

Ale polak nigdy nie uzna że coś jest dla niego za drogie, najwyżej kredyty za niskie
  • Odpowiedz
@kokos24: Może poprostu ma świadomość ike to złoto jest warte. Myślisz że powinien wziać za 15k i wmawiać sobie że dopłacił za prestiż. Bo u większości zjebów taki proces myślowy właśnie zachodzi.
  • Odpowiedz