Wpis z mikrobloga

Pytanie do Garminowych murków. Rozglądam się za zegarkiem i zastanawiają mnie dwie rzeczy.

O co chodzi z tymi mapami PL TOPO, które eazymut reklamuje w modelach ok. 100 pln droższych? Jak rozumiem to jest ich wynalazek i nie ma nic wspólnego z oficjalnymi mapami topograficznymi Garmina? Jaka jest ich jakość?

Dodatkowo ciekaw jestem jak ten ekosystem Garmina sprawuje się mając już ich komputerek rowerowy. Zbędna ilość powielających się danych? Jadąc w trasę używacie zegarka do czegoś konkretnego, jeśli nawigacja ogarnia praktycznie wszystko?

A i bonusowe pytanie - do szkiełek szafirowych jest sens kupować ochronę wyświetlacza?

Epix 2 pro i edge 840 jeśli to ma jakieś znaczenie.
#garmin #rower #szosa
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Epix 2 pro i edge 840

@pfannenberg:
Wszystko się synchronizuje, tak jak powinno. W jednym i drugim masz TrueUp™ w najnowszej wersji.
Te mapy TOPO to z tego co czytałem, są bez sensu.
Ja głównie jeżdżę na rowerze, i tylko EDGE, a zegarek to w sumie mam, ale tak dokładnie to nie wiem po co ( ͡° ͜ʖ ͡°) Kiedyś chciałem biegać, ale kolana nie dawały
  • Odpowiedz
@pfannenberg: jako kolejny posiadacz zegarka "nie wiem po co" to tylko napiszę, że na rowerze jest zbędny jeżeli masz edge i nie robisz jakichś triathlonów, gdzie sie zmienia sprzęt. Strasznie niewygodny przy trzymaniu kierownicy na mtb, na szosie trochę mniej, ale dalej zupełnie nieczytelny i nieużywalny jeżeli masz go na nadgarstku.
  • Odpowiedz
@pfannenberg: Mam dokładnie taki sam zestaw.
Walety:
- wszystko w jednym ekosystemie
- jak zapomnę opaski to transmituję tętno z zegarka.
- jak zapomnę edge to nagrywam zegarkiem
-
  • Odpowiedz
  • 0
@j7j7: faktycznie to dobra opcja. Opaski nie lubię zakładać, więc biorę ja tylko na dłuższe trasy, a tak to cyk zegareczek może nie idealnie, ale zmierzy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz