Wpis z mikrobloga

#pocztapolska #pocztex już mi ręce opadają, nie wiem czego się spodziewać, paczka wysłana 02.07.24 zaraz konczy się 11.07 i nawet nie dotarła do kraju docelowego, wczoraj dzwoniłem na pocztex i mi powiedziała tyle co sam wiem z appki a jak nie to reklamacja. Ostatecznie w poniedziałek będę dzwonił tam bo podejrzewam, że nic się nie zmieni i jak ta reklamacja wygląda jak im udowodnić, że w paczce było rzeczy na 1k PLN xD?
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@pcela: póki co to druga paczka którą wysłałem i skuteczność to 50% 😅 także nie mam zamiaru już podejmować ryzyka. Z samej ciekawości zapytam jak jest naliczana opłata przy zadeklarowanej wartości paczki w wysokości 1000PLN, moja ważyła 10.3kg i pobrali 70pln
  • Odpowiedz
  • 1
@hanys1dwa3
Paczka pocztowa priorytetowa o masie do 11 kg i wartości 1000 zł do strefy A4 to koszt 90 zł (70 zł + 1000 zł/50 zł, wynik dzielenia zaokraglamy w górę do pełnych złotych, ale tu wychodzi równo 20, co daje mam 90 zł. Ogólnie opłata za deklarację wartości to 1 zł za każe rozpoczęte 50 zł wartości, powyżej 100 zł (czyli od 100,01 do 150,00 płaci się 1 zł, od
  • Odpowiedz