Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czuję się jak dziad... Mam prawie 36 lat i nie dorobiłem się nieruchomosci przez nasz rząd.
Od dwóch lat mieszkam na najmowanej kawalerce a wcześniej pokój. Kisne srogo z ludzi którzy kredytują się na 30 lat żeby kupić kurnik i mam nadzieje, że nie uda im sie tego spłacić ... A ja w koncu dozbieram oszczędnosci i kupie za gotówkę gdy będzie panika hihihi
#nieruchomosci #pieniadze

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Kisne srogo z ludzi którzy kredytują się na 30 lat żeby kupić kurnik

@mirko_anonim: Ja wziąłem na 35 lat w 2021r. Po trzech latach nadpłacania zostało mi na dzień dzisiejszy 13 lat, a spłaciłem 2/5 kapitału, jeszcze 2-3lata i będzie po sprawie. Mój nieruch zyskał na wartości w tym czasie ok 1/6 tego co zapłaciłem, a kredyt stanowi 40% wartości. Jednak większym frajerem jesteś ty, bo spłacasz komuś kredyt, a
  • Odpowiedz
A ja w koncu dozbieram oszczędnosci i kupie za gotówkę gdy będzie panika hihihi

@mirko_anonim: Tak źle i tak nie dobrze. Kredytu nie będziesz miał, ale mieszkania też nie będziesz miał. Myślisz że mieszkania stanieją? Wartość dalej wystrzeli zaś wartość pieniążka polskiego spadnie. Z mieszkania za 600k będzie 1,2mln, z oszczędności 600k zrobi ci sie 300k realnej wartości, może mniej xD

Dążymy do momentu niszczenia własności prywatnej. W skrócie, jesteśmy
  • Odpowiedz