Wpis z mikrobloga

Hej, to już ostatni wpis, za parę godzin kupuję Golfa 8 z salonu. #volkswagen #warszawa

Stoję przed wyborem napędu:
- 1.5 TSI 150 KM z manualną skrzynią 6-biegową
- 1.5 eTSI mHEV z automatyczną skrzynią DSG 7-stopniową

Nastawiałem się na ten pierwszy, ale wynegocjowałem rabat 35k PLN na to drugie. Silniczek elektryczny zasila tylko klime, światła, itp., więc nie wpływa na osiągi, ale wpływa pozytywnie na spalanie. Natomiast nie wiem czy ta skrzynia DSG nie jest jakaś do dupy, nie wiem czy ona nie pali dużo. Z drugiej strony automat to zawsze na plus jeśli chodzi o komfort.

Co sądzicie?

#samochody #motoryzacja #golf #carboners #vag #audi #bmw #skoda

Jaki napęd w Golf 8?

• 1.5 TSI manual 15.1% (19)
  • 1.5 eTSI automat DSG 84.9% (107)

Oddanych głosów: 126

• 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@oficjalne_konto: Folie itp bym odpuścił, bo to dokładanie 10%-15% wartości samochodu, której nigdy nie odzyskasz.
Konserwacja ma sens, bo to mniejszy procentowo koszt, a jak Ci zacznie rdzewieć podwozie to przy odsprzedaży poczujesz mocno różnicę
  • Odpowiedz
@oficjalne_konto: Ja ostatnio nowy samochód obleciałem Quick Detailerem od Fresso - narazie trzyma półtora miesiąca i brud tylko spłukuję wodą. Nakładanie proste jak budowa cepa. A za środek zapłaciłem jakoś 50 zł i pewnie styknie na 5-7 użyć
  • Odpowiedz
@oficjalne_konto: Umyć dość dokładnie - ja najpierw myję bezdotykowo z pianą a potem ręcznie szamponem i tyle. Potem bierzesz dwie mikrofibry i cały samochód oblatujesz w 30-40 minut.
Pryskasz na jedną mikrofibrę, wycierasz jeden element, potem ten sam element na sucho i jedziesz kolejny. Dość przyjemna robota.
A już w ogóle najlepiej jak robisz z kimś w 2 osoby. Jeden na mokro, drugi na sucho i praktycznie w 15 min
  • Odpowiedz