Aktywne Wpisy
Wariner +809
Codzienne polackie zachowania, które powinny być ścigane z urzędu i surowo karane:
1. Macanie pieczywa w sklepie gołymi łapskami.
#glupiewykopowezabawy #bekazpodludzi
1. Macanie pieczywa w sklepie gołymi łapskami.
#glupiewykopowezabawy #bekazpodludzi
wspodnicynamtb +160
476 954 + 93 + 122 + 222 + 191 + 205 = 477 787
Dołączam do zacnego grona Zdobywców wszystkich gmin w Polsce na rowerze;)
2479 polskich gmin zna koło moich rowerów, a ja przy okazji zobaczyłam “całą” Polskę.
Zdobywanie trwało 11 lat, od czasu pierwszego roweru w dorosłości i rozpoczęcia jazdy dalej niż do pracy. Jednak najbardziej intensywne lata rozpoczęły się w 2019.
Rok 2021 z przeprowadzką z Krakowa do Wrocławia mocno podbił możliwości nowych gmin, a wspólne wyjazdy z @Dewastators jeszcze bardziej napędziły
Dołączam do zacnego grona Zdobywców wszystkich gmin w Polsce na rowerze;)
2479 polskich gmin zna koło moich rowerów, a ja przy okazji zobaczyłam “całą” Polskę.
Zdobywanie trwało 11 lat, od czasu pierwszego roweru w dorosłości i rozpoczęcia jazdy dalej niż do pracy. Jednak najbardziej intensywne lata rozpoczęły się w 2019.
Rok 2021 z przeprowadzką z Krakowa do Wrocławia mocno podbił możliwości nowych gmin, a wspólne wyjazdy z @Dewastators jeszcze bardziej napędziły
Jestem 35 letnim singlem bez mieszkania. Chciałbym założyć rodzinę, ale bez mieszkania nie dam rady. Jak to wszystko pogodzić? Mam odłożone 100k, ale niskie zarobki nie pozwalają kupić teraz mieszkania, ze względu na zdolność kredytową. Jak ceny spadną to zdolność też niewiele mi da.
Jak w tym kraju można założyć rodzinę? Jak poznać kobietę? Mam 35 lat a tylko za rękę trzymałem. Liczę, że kupno mieszkania pomoże mi w poznaniu kobiety, najlepiej #szaramyszkadlaanonka
#nieruchomosci #zwiazki
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: nie pomoze
A ty zakładać chcesz w tym wieku? Weź się pogódź ze swoim #!$%@?, bo skoro przez tyle lat samotności nie udało ci się rozwinąć to żona i dzieci cię zamordują. To jest nieprawdopodobny ogrom pracy i odpowiedzialności żeby tego nie #!$%@?ć. Zajmij się
Poziom posiadania nie powinien mieć dużego wpływu w relacjach damsko-męskich. A jeżeli będziesz oceniany przez ten pryzmat, to uważaj z kim chcesz się związać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Przede wszystkim postaraj się kogoś poznać, to powinien być priorytet. Zamieszkanie razem na wynajmowanym to nie ujma, a następnie wspólnie możecie postarać się kredyt hipoteczny ponieważ z 2 pensji zdolność rośnie.
100k na
@mirko_anonim: Normalnie, spotykasz kobietę, od słowa do słowa, idziecie do łóżka, raz, drugi, piętnasty, setny, WKF, ślub, dzieci, a dalej to już samo leci.
@mirko_anonim: Mieszkania z lokatorem są tańsze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jeżeli ktoś jest z tobą na podstawie tego co posiadasz to ta osoba nie jest z tobą tylko tym co jej materialnie zapewniasz, gdy tego zabraknie albo pozna kogoś kto ma więcej od ciebie to i ta osoba sobie pójdzie i na pewno nie możesz na nią liczyć w życiu ani jej ufać.
@mirko_anonim: Uwierz mi nie chcesz mieć różowego dla którego mieszkanie na własność to jakikolwiek wyznacznik
poznałem dziewczynę 31lat, mieszkającą u rodziców.
gdzieś w 2019r RAZEM wynajeliśmy mieszkanie.
2020r ślub bez wesela bo covid.
moje oszczędności wynosiły jakies 5k :D, żona miała z 80k, trochę popożyczałem po rodzinie i na wkład własny NAM starczyło - domek na przedmieściach w mieście powiatowym
Wszystkie takie osoby faktycznie trzeba wysłać na terapie, ogarnąć społecznie i dopiero wtedy można myśleć o rodzinie i powoływaniu na świat kolejnej osoby.
Życzę Ci uświadomienia sobie Twojego realnego problemu i udanej pracy nad nim.
Mieszkanie można wziąć na kredyt razem z żoną, wtedy macie większą zdolność razem i większe możliwości.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
Lepiej pieniądze zainwestować w siebie i rozwój, a jak znajdziesz lepszą pracę, to te 100k odłożysz w dwa lata. Poza tym, teraz jest dość kiepski okres na kupowanie. Dostępność najmniejsza od lat,