Wpis z mikrobloga

Czy, na wykopie jak ktoś napisze coś negatywnego na sponsorowaniu czegoś dla Ukrainy(obojętna forma pomocy; nawet rozdawanie gotówki) to od razu dostaje łatkę onucy? #wojna #ukraina
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@speed_i Nick jest z ciekawej książki. Właśnie opisującej taką; podobną sytuację jak mamy teraz. Nie może być tak że rozdajemy kasę bez opamiętania.
  • Odpowiedz
  • 0
@M4rcinS No nic, Twojej opinii nie zmienię. Nadal będę bronił swojej, mam nadzieję że dużo mnie to nie będzie kosztowało finansowo; tak tak ruskie czółko już są przy granicy NATO. Spójrz z góry kto zarabia na tym(netto), no niestety nie my; mimo że bronią wschodu.
  • Odpowiedz
  • 0
@M4rcinS słabo, wstaw to: @ochrana minus dać to najłatwiej, Polska nie bierze udziału w konflikcie; czemu mamy takich leczyć? Ruskie czołgi czekają? To niech czekają, zatarasują nas to taki się przyda; skoro taki waleczny. I te słowo wolantariusz, to jak tak to niech teraz płaci za leczenie. Jak złamiesz nogę na wakacjach i chcesz się leczyć to już jednak kosztuje; no chyba że jesteś wolontariuszem. Zaraz się zacznie że wolontariusz
  • Odpowiedz
  • 0
@prawda_w_moskwie a co innego mogą zrobic, jesteśmy lepsi. Mamy nasz sojusz. Tylko może nie rozdawać kasy na „wolontariuszy”, a dalej budować nasze możliwości, lub chociaż rozdawać rozsądnie jak inne kraje europejskie…
  • Odpowiedz
@ochrana Słowo "onuca" nie jest powszechnie stosowane na wykopie od przynajmniej półtora roku. 90% jego użycia to wpisy takie jak twój gdzie ktoś pyta "czy jak powiem (tu wstaw coś złego o Ukrainie/dobrego o r0sji) to jestem onucą"
  • Odpowiedz
@ochrana Przejmujesz się tym? Przecież już w tamtym roku, na forum ONZ, naczelny szoszon nazwał wszystkich Polaków rosyjskimi pionkami :D

O wykopie to w ogóle szkoda strzępić ryja xD masz tutaj odrazu ukrainca @M4rcinS dla którego jesteś Rosjaniem bo śmiałeś śmieć wyrazić swoje zdanie, zresztą słuszne, na temat leczenia tamtego żołnierza.
Nota bene, to bardzo bulwersująca sprawa. Ktoś wyjeżdża walczyć dla obcego, wrogiego kraju, w myśl zasady bierz udział w
  • Odpowiedz
@Kriegor: Znać znaczenie słów, a używać je bełkotliwie w zdaniu. To dwie różne rzeczy.
Nie wspominając o problematycznym odmienianiu wyrazów, czy przedziwnym szyku w zdaniach które pisał to tu, to tam.
  • Odpowiedz