Wpis z mikrobloga

@max85: Ja też mieszkam w takim miejscu w mazowieckim że jest i Wisła i Pilica i większość burz potrafi się niesamowicie zastopować albo rozbić przez co może i grady mnie omijają al susza doskwiera w sadach
  • Odpowiedz
@max85: @gorillaz się nie znam ale wypowiem, ale znajoma inżynier mówiła mi że miasto jest dość mocno nagrzane i promieniuje to jakoś tam cośtam nie wiem nie znam się zarobiony jestem
  • Odpowiedz
@gorillaz: Wrocław leży na stosunkowo płaskim terenie, dookoła są wszędzie pola i lasy, a samo miasto to wielka betonowa patelnia która się nagrzewa dużo bardziej niż cała okolica. Nagrzane powietrze unosi się do góry i tak powstaje słup, który odpycha wszystko
  • Odpowiedz
@gorillaz: jak każde duże miasto jeśli mocno się nagrzeje a chmury nadciągają wolno to prądy konwekcyjne rozgonią je na boki. Miejska tarcza antyburzowa.

Obczaj sobie ciekawostkę że latem zazwyczaj tak wieje że jak chcesz pogodę dla Łodzi z wyprzedzeniem 2h to wystarczy sprawdzić jaka aktualnie jest we Wrocławiu
  • Odpowiedz
się nie znam ale wypowiem, ale znajoma inżynier mówiła mi że miasto jest dość mocno nagrzane i promieniuje to jakoś tam cośtam nie wiem nie znam się zarobiony jestem

@Hylfnur: Jaki jest tytul wyzszy niz wykopowy ekspert? Trzeba docenic roznice w poziomach wiedzy.
  • Odpowiedz