Wpis z mikrobloga

#remontujzwykopem #kuchnia #meblenawymiar

Drodzy Mirkowie,

Czy któryś z was zajmuję się może stolarką meblową? Chciałbym sam zrobić szafę do wnęki. Mam projekt jednak mam zagwozdki techniczne i szukam kogoś kto odpowie mi na te pytania i doradzi co powinienem zrobić w danej sytuacji
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@oczyazjaty: zadawaj konkretne pytania, większa szansa, że ktoś odpowie. I pierwszy tip. Zmiesz szerokość wnęki na 3 - 4 wysokościach, bo potem są jaja, bo owszem w jednym miejscu jest 175 cm, ale w drugim 173, a w trzecim 178. Dotyczy to też głebokosci.
  • Odpowiedz
  • 0
@oczyazjaty: #stolarstwo #meble #zrobtosam #stepujacybudowlaniec

Wrzucam tutaj rzut z frontu i środek od drugiej strony. @Rasteris Z każdej strony będą blendy, są spore krzywizny wolę zrobić szersze około 8 cm. Pytanie o przerwy między elementami czy 5mm nie jest za dużo? Szafa będzie stała na nóżkach chociaż rozważam zamówienie płyty do ziemi i docięcie do krzywizny podłogi. Zawszę mogę uciąć więcej
oczyazjaty - @oczyazjaty: #stolarstwo #meble #zrobtosam #stepujacybudowlaniec

Wrzuc...

źródło: FRONT

Pobierz
  • Odpowiedz
@oczyazjaty: zastanowiłbym się nad drzwiami po sufit, bez osobnych drzwi na górne. Druga sprawa to jeśli to wieszak na koszule to trochę za dużo miejsca pod spodem, no chyba, że masz 2 metry wzrostu, więc dodatkowa półka tam. I masz jakieś konkretne plany wobec lewej części szafy? Bo to puste miejsce. Nic sensownie się tam nie da umieścić. Zmarnowane miejsce. Jeśli myślisz o desce do prasowania to przegródka na środku
  • Odpowiedz
@oczyazjaty: Taka szafa może być ona objęta obniżoną do 8% stawką VAT, gdy jest wykonana na indywidualne zmówienie i jest trwale połączona z elementami konstrukcyjnymi lokalu, w sposób uniemożliwiający jej przesunięcie w inne miejsce, natomiast po demontażu jest niezdatna do użytku jako mebel (np. niema pleców i sufitu). Obniżona stawka nie ma zastosowania do samodzielnych mebli przytwierdzonych do ścian budynku.
  • Odpowiedz