Panowie pomóżcie, co na mrówki w ogrodzie? Była lana gorąca woda, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, był też kiedyś jakiś specyfik na mrówki ale mama mówi że one w sumie nadal wychodziły a poza tym drogie są te środki, co jeszcze można by było zrobić? #mrowki #ogrod #ogrodnictwo
@mmmod: specyfik na mrówki albo list polecony z żądaniem opuszczenia nieruchomości pod rygorem eksmisji i opłaty za bezumowne korzystanie z gruntu. albo specyfik na mrówki
@mmmod: u mnie ten biały proszek na mrówki działa, one to znoszą do gniazda i potem masz tylko stado martwych mrówek. Koleżanka polecała mi kiedyś sypać ziemię cynamonem, podobno nie lubią i u niej to działa, ale nie próbowałam nigdy, więc nie gwarantuję skuteczności. Na pewno jest to bezpieczna opcja dla innych zwierząt;)
@lim0: jeszcze rok temu napisałbym to samo, ale też mam w tym roku taki urodzaj na te małe cudactwa, że nie da się wyjść do ogrodu praktycznie, bo zaraz po tobie łażą
albo list polecony z żądaniem opuszczenia nieruchomości pod rygorem eksmisji i opłaty za bezumowne korzystanie z gruntu.
albo specyfik na mrówki