Aktywne Wpisy

xionacz +44
YouTube kończy dzisiaj 20 lat.
Jaki jest wasz ulubiony kanał na ten moment? U mnie Kolorowy kebab, znaczy Książulo i Aikobi Emil ostatnio najczęściej oglądane
#youtube #internet #ciekawostki
Jaki jest wasz ulubiony kanał na ten moment? U mnie Kolorowy kebab, znaczy Książulo i Aikobi Emil ostatnio najczęściej oglądane
#youtube #internet #ciekawostki

źródło: temp_file5478266382550372562
Pobierz
new-object +655
z 147kg do 116.2kg, od Października zeszłego roku. Zabiłem 30kg obywatela i nie czuje skruchy! I wiecie co? Mam zamiar zabić kolejne 30kg obywatela. Nawet policja nic nie poradzi!
Pijcie ze mną niesłodzony kompot, stawiam wszystkim!
#chudnijzwykopem #odchudzanie #chwalesie
Pijcie ze mną niesłodzony kompot, stawiam wszystkim!
#chudnijzwykopem #odchudzanie #chwalesie

źródło: image
Pobierz
Czyli: gniazdo 230V -> przetwornica 230 AC na 20V DC -> przewód np. 2-3m -> adapter wpinany zamiast zasilacza.
Przetwornice z 20V -> 230V widziałem u chińczyka, ale w stronę która mnie interesuje nie.
Awaryjnie bym potrzebował takiego adaptera, jak muszę dłużej wykonać jakaś pracę na mocno prądożernych urządzeniach (szlifierka kątowa, szlifierka ścierna.....) Akumulator 4Ah przy nich wysiada po 10-15min, a szczególnie przy ściernej czy nałożonych włosach murzyna na kątową trochę mnie wkurza.
Wiekszy problem moze byc z ogarnieciem tego, czy urzadzenie dodatkowymi pinami nie czyta czegos z BMSa baterii - i bez tego sie nie zalaczy. Wtedy to troche rzezba, ale podpinajac 20V pod zaciski obecnych ogniw (usuwajac je wczesniej) byc moze by to dzialalo...
Kup jakiś zasilacz do laptopa z 20V, utnij kabel.
Potem z jakiejś padniętej/taniej baterii pasującej do urządzenia wywal ogniwa i przylutuj kabel zasilacza do blaszek w środku
Nie wiem czy ci będzie pasować takie rozwiązanie, ale ¯\(ツ)/¯
Do narzędzi innym marek typu makita, dewalt na aliexpres są gotowe zestawy za około 150zł, na polskim alledrogo też dla jakiegoś producenta mają taki zestaw (ale cena powala)....
https://allegro.pl/oferta/adapter-ac-dc-przetwornica-hikoki-et36a-w0z-025-9280793663
Ale jesli mowisz ze do Makity jest taki zestaw - no to moze kupno adaptera z Makita -> Parkside i polaczenie tego w ten sposob?
no nic chyba sobie jednak zrobię sam skoro nie ma gotowca, a potem będę sprzedawał na allegro zarabiając miliony, zanim chińczyki nie zrobią swojej.