Wpis z mikrobloga

8/50 #wakacjezbajkami

Dragonball + Z + GT

Rok produkcji: 1986–1989 + 1996–2003 + 1996–1997
https://www.imdb.com/title/tt0214341/
IMDb 8.8/10

Epicka historia o chłopcu, który odkrywa w sobie wojownika i chce trenować aby być lepszy i moc pokonać silniejszych przeciwników. Z czasem przygoda zamienia się w życie, rodzinę i przyjaciół ale również zagrożenia ze strony groźnych przeciwników.

Podstawowego Dragon Balla widziałem, ale ciągnęło mnie do powtórek. Sytuacja zmieniła się w serii Z, którą uwielbiam i którą mimo wieku gdzie powinienem się interesować nauką a nie bajeczkami. Zainteresowanie odeszło dopiero gdzieś w połowie GT.
Seria znana z tego, że walki trwały przez kilka odcinków, przerywane słownym wygrażaniem sobie i ładowaniem ciosów tak długim, że spokojnie można było się ewakuować :) Miałem też fajną podróż sentymentalną jak kilka lat temu przechodziłem Kakarot. Polecam fanom Zetki.
WLADCA_MALP - 8/50 #wakacjezbajkami

Dragonball + Z + GT

Rok produkcji: 1986–1989 + ...

źródło: dragonball

Pobierz
WLADCA_MALP - 8/50 #wakacjezbajkami

Dragonball + Z + GT

Rok produkcji: 1986–1989 + ...
  • 41
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@WLADCA_MALP: jestem już po pierwszej serii, na Dragon Ball Z, postanowiłem wszystko obejrzeć od zera. Swoją drogą w pierwszej serii jest pełno pedofilskich podtekstów których nie kojarzyłem za dzieciaka. Np. Genialny Żółw dał Songo zadanie sprowadzenia mu młodej dziewczynki.
  • Odpowiedz
@WLADCA_MALP: ja nigdy nie oglądałem z racji że na wsi nie było satelit czy innych takich rzeczy i właśnie od miesiąca oglądam pierwszy raz i się wciągnałem. Jestem na 40 odc
  • Odpowiedz
@WLADCA_MALP: główny antagonista, który eksterminuje całe rasy po to żeby można było sprzedać czystą planetę z zyskiem, nie oszczędza nawet dzieci, które morduje na oczach rodziców.
Zabija swoich kompanów, kiedy są mu niepotrzebni lub nie wypełnili obowiązków. Odciane głowy, łamane kości, wszędzie krew, cierpienie, niespotykana p-----c, dylematy moralne i podteksty seksualne

Tyo była idealna bajka dla siedmioletniego mnie xD
  • Odpowiedz
Swoją drogą w pierwszej serii jest pełno pedofilskich podtekstów których nie kojarzyłem za dzieciaka. Np. Genialny Żółw dał Songo zadanie sprowadzenia mu młodej dziewczynki.

@MisterMinister: To akurat specjalnie nie dziwi, biorąc pod uwagę fakt że seria była wydawana w Japonii lat 80'/90'.
  • Odpowiedz
główny antagonista, który eksterminuje całe rasy po to żeby można było sprzedać czystą planetę z zyskiem, nie oszczędza nawet dzieci, które morduje na oczach rodziców.

Zabija swoich kompanów, kiedy są mu niepotrzebni lub nie wypełnili obowiązków. Odciane głowy, łamane kości, wszędzie krew, cierpienie, niespotykana p-----c, dylematy moralne i podteksty seksualne

Tyo była idealna bajka dla siedmioletniego mnie xD

@mam_spanko: no widzisz, a jednak pewnie wyrosłeś na
  • Odpowiedz
@rtpnX: tak szczerze to uważam, że anime jest takie sobie, ale manga ma naprawdę spoko fabułę. W komiksach można pominąć tą bezsensowną nawalankę kamehame i przejść do kolejnych dialogów. Można oszczędzić przy tym sporo czasu. GT jest już tylko w formie anime i ja osobiście nie dałem rady przez to przejść.
I mówię to z perspektywy kompletnego randoma, bo czytałem to na studiach z nudów, bo siostra zajarana Japonią przynosiła
  • Odpowiedz