Wpis z mikrobloga

359 588 + 87 = 359 675

Jak ja dzisiaj nie mialem sily. Noe wiem czy slonce czy ki c--j. I oficjalnie dołaczam do Tufo Thundero Haters Club. Mam je od roku w kwietniu poerwsza dziura zalepiona przez mleko wiec luz. Potem mialem dziursko wymagające robaka. Potem byly ze dwa mleczne i jedno duze, ze nie zdążyłem zareagować i wracalem na dętce. A dzisiaj sznyta ktora zaraz bedzie megadziurą.
Jakie oponki polecacie? Szerokosc 40mm, koło 28”, najlepiej podobny bieznik

#rowerowyrownik #gravel #rower

Skrypt | Statystyki
miodeksmrodek - 359 588 + 87 = 359 675

Jak ja dzisiaj nie mialem sily. Noe wiem czy ...

źródło: IMG_4178

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@miodeksmrodek: też byłem zwolennikiem tych opon i się dziwiłem skąd te narzekania do czasu, aż u mnie takie wielkie dziury nie zaczęły się robić i z przodu i z tyłu w podobnym czasie :D
Najlepiej mi się jezdziło na Panaracer Gravelking SK tylko szybko bieżnik schodził. Podobny mają do tych Tufo.
Teraz jeżdzę na Continental Terra Speed, za krótko i w deszczu nie jezdziłem więc na dłuższą metę nie wiem
  • Odpowiedz
@miodeksmrodek: przecież klejenie dętki to 10min cała operacja i to bez kluczy. Więc nie wiem dlaczego chcesz bez powietrza wracać.
Przy okazji łatkami możesz też zakleić popękaną oponę od środka i będzie się to trzymać przez kilka tys jazdy po asfalcie.
  • Odpowiedz
Jakie oponki polecacie?

@miodeksmrodek: VREDESTEIN Aventura z tym że robią 38 i 44. Mi się po ponad 10 tys. bieżnik na środku już wyzerował i nadal świetnie trzymają, dziury łapię tylko jak coś na prawdę porządnego się wbije. Jakieś obciery na kamolcach bez problemu, żadnych zniszczeń a niezłe były strzały. Jeżdżę na 44 z dętką na ok. 3 bary i nigdy nie złapałem snake. Polecam.
  • Odpowiedz