Wpis z mikrobloga

Absurdalna jest ta komisja i zarzut do Obajtka o "miasteczko dla pracowników "
1. To jest normalny standard na kazdej budowie
2. Od tego jest inspekcja pracy
3. To byki pracownicy Hyundaia
4. Brak jakichkolwiek zastrzeżeń, pism, anonimów itp że mieli złe warunki mieszkalne

Jak gardze PiSem tak Obajtek w niczym tutaj nie zawinił, Absurdalne są ataki w jego stronę, sami robią wycieczki personalne a jak coś odpiwie to atakują że robi wycieczki personalne xD. Gość zrobił najpotężniejsza firmę w Polsce, która się rozpycha aktualnie łokciami na arenie międzynarodowej a oni dalej coś na niego szukają i znaleźli... kontenery xDD

#polityka #sejm #obajtek
K.....7 - Absurdalna jest ta komisja i zarzut do Obajtka o "miasteczko dla pracownikó...

źródło: MK2637MK2638-kontener-biurowy-1

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@quizonmyface: tak, przed jego wejściem do Orlenu, Orlen był tak "potężny" jak polski Lot. Najlepiej do sprzedania bo g---o i zerowo inwestycje, bieda. z 2 mld aktualnie wydaje ponad 20 miliardów na poszczególne inwestycję. Orlen przed 10 lat a Orlen obecnie to nowa Marka, dosłownie zrobił Orlen na nowo
  • Odpowiedz
Gość zrobił najpotężniejsza firmę w Polsce, która się rozpycha aktualnie łokciami na arenie międzynarodowej

Tylko szkoda, że odbiło się to kosztem nas wszystkich, bo oddaliśmy majątek państwowy w postaci Lotosu za bezcen. Zlikwidowano naturalną konkurencję i dzięki temu Orlen może nam teraz na lokalnym rynku dyktować ceny z kosmosu. Tak zarządzać to i ja potrafię.
  • Odpowiedz
@dejvo: czekam właśnie na wyrok w tej sprawie. Ale jakoś nie widać. Głośno w mediach nagłówki, ale realnie nie widzę aby miało mu coś grozić, a to chyba dlatego że prawda jest ze było to konieczne, Lotos miał policzone dni, był skazany na upadek, wchłonięcie Lotosu było dobrym ruchem, pytanie tylko czy odpowiednio dobrano cenę sprzedaży, a od tego niech zajmą się służby
  • Odpowiedz
@michal-glus1000: kiedy zrobiło się na samym początku głośno o tym w TV nie pamiętam kto to mówił chyba ktoś z Orlenu, że Lotos nie miał zrobionych inwestycji w jakiś tam sektor który jest wymagany aby przetrwać w kolejnych latach w obecnych czasach i wymogach i że wchłonięcia Lotosu to paradoksalnie jakiś ratunek w to co jeszcze zostało w Lotosie. Nie chcę bronić, szokują mnie też doniesienia za jaką kwotę zostało
  • Odpowiedz
@KarolaG17: pamiętasz dlaczego cena za paliwo na przełomie 22/23 się nie zmieniła mimo powrotu vatu? to jest jeden z przykladów zarabiania na nas. i o ile nie przeczę, że fajnie poszli z ekspansją w Europie, to jednak było to naszym kosztem.
  • Odpowiedz
@KarolaG17: tylko te 20 miliardów które Orlen wydaje to są drenowanie praktycznie w całości poza nasz kraj, zakupy idą przez Koreę i Hiszpanie, nawet do wykonawstwa nie brali pod uwagę Polskich firm... a Koreańczycy w celu cięcia kosztów nawet zwykłych inżynierów od łopaty ściągnęli z Azji i zamknęli w getcie xd

edit: a co do samej przeróbki ropy, to Lotos był nowocześniejsza fabryka
  • Odpowiedz
@winsxspl: tak były takie ruchy niestety, dlatego jak pisałem nie bronie, ale widzę też drugą stronę medalu. A wątek ogólnie dotyczył tej komisji i tego absurdalnego zarzutu odnośnie miasteczka dla imigrantów
  • Odpowiedz
@KarolaG17: fakt, mój skrót myślowy dotyczył Olefin III (jakieś 20-30mld).
Ale rację trzeba mu przyznać w jednym, nawet nie licząc Olefin, na Orlenie było najwięcej inwestycji wśród spółek skarbu państwa.
  • Odpowiedz