Wpis z mikrobloga

Gdzie znaleźć taką uszczelkę koniecznie z twardej gumy, a nie jakieś piankowe, tylko wysokość 3-4mm, a szerokość 5-10mm?
Przeszukałem dosłownie cały internet i nic nie znalazłem. Proszę o konkretne linki, a nie wiadomości typu "takie uszczelki znajdziesz w każdym sklepie z uszczelkami np do okien", bo nie znajdziesz. Są jakakieś typu P, typu L czy U puste w środku, ale nie takie pełne i całe w kształcie trójkąta prostokątnego w tych wymiarach.

#budownictwo #motoryzacja #majsterkowanie #hydraulika #oknaidrzwi
dudusbug - Gdzie znaleźć taką uszczelkę koniecznie z twardej gumy, a nie jakieś piank...

źródło: pojebana_uszczelka

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@2xpapanalepiku: @Karton_ze_szklem potrzebuję do zamontowania body kitu. Nie mogę wyciąć, bo musi to łądnie wyglądać. To jest uszczelka na łączeniu dyfuzora z tylnym zderzakiem,. Dyfuzor wystaje poza zderzak 3mm i uszczelka zakrywa łączenie, które ma 5mm oraz przykrywa uskok dyfuzora ponad zderzak (3mm). Uszczelka nie jest dostępna w BMW, a jedynie można kupić cały zderzak z przyklejoną już uszczelką za 12k, więc odpada ASO.
  • Odpowiedz
  • 0
@2xpapanalepiku: nie może to tak wyglądać, bo łączenie jest już na stałe. Nie ma przerwy pomiędzy zderzakiem, a dyfuzorem. To łączenie to są plastikowe zapięcia, które powinny być po prostu przykryte uszczelką, żeby nie było ich wydać i żeby nie wchodziło tam błoto i syf z drogi. Poniżej rysunek podglądowy jak to wygląda mniej więcej i zaraz dodam zdjęcie zderzaka w następnym komentarzu.
Legenda: czerwone - zderzak, niebieskie - łączenie,
dudusbug - @2xpapanalepiku: nie może to tak wyglądać, bo łączenie jest już na stałe. ...

źródło: Bez tytułu

Pobierz
  • Odpowiedz