Wpis z mikrobloga

Teraz sobie poczytajcie internet i zobaczcie sobie ile treści w mediach społecznościowych jest produkowana przez farmy troli. Jak widzicie jakiś wpis na przykład na wypoku o Gazie, rakietach OPL czy spisku ukraińskim po tym dzisiejszym ataku to miejcie świadomość że to pisał na 99% ruski opłacony trol/automat. Poobserwujcie po prostu i zapamiętajcie - bo to się dzieje codziennie. Dziś po prostu mieli jasny przekaz bo nie wiedzieli co robić bo nie da się usprawiedliwić celowego niszczenia szpitali.

#rosja #ukraina #polska #wojna
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mitur: i tu się mylisz, są jeszcze kretyni którzy serio wielbią Putina + frustraci życiowi którzy ulegają propagandzie
  • Odpowiedz
  • 0
@Mihu_: Myślę że to jakiś marginalny odsetek społeczeństwa - taki jak poparcie korony, czyli gdzieś maks 2% społeczeństwa. I przy tym nie wszyscy są aż tak napastliwi. Czyli jeszcze mniej w "prawdziwym świecie".
  • Odpowiedz
@Mitur: to źle myślisz. Jak nie trafiasz na takich ludzi to musisz mieć niesamowite szczęście albo nie przeglądać mediów społecznościowych, bo trolle są, wiadomo, ale dużo osób "realnych" takie poglądy ram wylewa
  • Odpowiedz
  • 1
@Mitur: niestety kretynów i szurów jest 10 razy więcej niż ruskich trolli

@SuperN0vak: Myślę, że to tłumaczenie od trolowni które ma za zadanie zakrzywienie obiektywizmu - mieszkam w tym kraju kilkadziesiąt lat, spotkałem pewnie tysiące osób osobiście i nie wierzę że tak jest. Takie argumenty jak od was dwóch są po to żeby wmawiać ludziom że świat wygląda inaczej niż oni to codziennie widzą.
  • Odpowiedz
@Mitur: To ty chyba mieszkasz na jakimś wypizdowiu. Z resztą, wystarczy spojrzec na social media jak ogromny jest hejt na Ukraińców. I nie mówię tylko o boomerach. Nawet dzieci na tiktoku ich cisną i wyzywają. Trzeba serio brać niezłe copium, żeby myśleć, że Polacy kochają Ukraińców. Ale no cóż, widocznie dla ciebie każdy kto ma inne zdanie niż ty, jest z trollowni.
  • Odpowiedz
@Mitur: Prosty przyklad - ostatnio na popularnej gali freakowej miał zawalczyć Ukrainiec. Jak chcesz zobaczyć jak to się skończyło to odwiedź jego sociale na instagramie, tiktoku czy fb. Wyzywają go ludzie, którzy mają legitne profile istniejące długo przed wojną na ukrainie.
  • Odpowiedz
@Mitur: I tak samo z hejtem na facebooku czy innych portalach. Bez problemu mogę ci pokazać jak bardzo szkalowana jest Ukraina przez profile założone przed inwazją, na których są zdjęcia z rodzinami itp.
  • Odpowiedz
i tu się mylisz, są jeszcze kretyni którzy serio wielbią Putina + frustraci życiowi którzy ulegają propagandzie

@Mihu_: są jeszcze tacy, co wcale putina nie lubią, ale bardziej nie lubią "ukrów" i chętnie przejmują ruską propagandę, zwłaszcza że podoba im się, że są tacy "edgy", że idą pod prąd, bo jak wiadomo większość to sługusy mainstreamowych mediów, a oni są takimi "freethinkerami"
  • Odpowiedz
@SuperN0vak: ruskie boty to wpajają to cale gowno naszym. Wstyd ze ktos sie na to lapie. Zawsze ta sama taktyka, odwracanie kota ogonem. Ruscy teraz mowia ze to Ukraincy sami na siebie ta rakiete zrzucili… zaloze sie ze duzo ludzi by uwierzyla jakby powiedzieli ze to Ukraincy w nas celowali i dzielni rosjanie chcieli nas obronic tylko szpital ucierpial xD to jest jakis absurd
  • Odpowiedz
Z resztą, wystarczy spojrzec na social media

@SuperN0vak: xd domyślam się, że jesteś reprezentantem grupy, o której pisze op. Dam ci radę: myśl, jak widzisz, że trafiłeś na kogoś w miarę inteligentnego.

Gość pisze o dysonansie między tym, co się dzieje w necie, a co w irl, a ty odpowiadasz w tkai sposób xd
  • Odpowiedz
@sasik520: A no tak, bo to co się dzieje w socialach nie przekłada się na rzeczywistość XDDD Nawet wam dałniaki wstawiłem sondaż a wy dalej brniecie i nie możecie się pogodzić z rzeczywistością.
  • Odpowiedz
@SuperN0vak: a teraz odpowiedz mi i sobie na pytanie, jaką wartość ma sondaż opublikowany w internecie dla człowieka, który zwraca uwagę na różnicę między jego obserwacjami z "prawdziwego" życia do bullshitu publikowanego w internecie?
  • Odpowiedz
@sasik520: Ukraińcy nie są w Polsce lubianym narodem. Problem z nienawiścią wobec Ukraińców się cały czas nasila i rzeczywistość nie wygląda tak jak na wykopie, gdzie jest się obrażanym od onucy za napisanie czegokolwiek co nie jest przychylne Ukrainie. To są fakty, a nie moja opinia.
  • Odpowiedz