Wpis z mikrobloga

Siema, wybieram się do Kolonii na 1 dzień, chcę się tam dostać z lotniska w Dusseldorfie. Widzę, że najłatwiej pociągami RE1/RE5, rozumiem że to jakieś koleje regionalne.
Czy obeznany miras mógłby mi podpowiedzieć ( ͡º ͜ʖ͡º)
Kursują w miarę na czas, czy spodziewać się dużych opóźnień?
Gdzie najłatwiej kupić bilety online z wyprzedzeniem? Jakaś apka?

#podrozujzwykopem #niemcy #dusseldorf #kolonia #deutschebahn
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@grajlord: Tak, to pociągi regionalne. Możesz też się dostać Sbahnem ale potrwa to dłużej.

Opóźnienia jak to w przypadku DB będą normą, zwłaszcza teraz w wakacje ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ceny biletów nie są zależne od tego kiedy je kupisz, ale w apce Deutsche Bahn wszystko kupisz, plus będziesz widział ile czasu spóźni się twój pociąg (a jak mówiłem, się spóźni)
  • Odpowiedz
Kursują w miarę na czas, czy spodziewać się dużych opóźnień?

@grajlord
Nie bez powodu to Einstsin opracowal teorie o tym ze czas jest pojeciem wzglednym. Czekal na pociag DB wtedy ^_^
  • Odpowiedz
  • 1
@erni13 @NexciaK dzięki za info, na szczęście będę jechał o 5 rano, to może jeszcze nie zdążą się spóźnić. Wyczytałem też właśnie, że VRS zwraca za także/bilet przy opóźnieniu ponad 30 min, to może tak źle nie będzie ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@grajlord poczytaj na apce DB, bo jak jedno spoznienie bedzie wieksze niz 20 min to mozesz wziac inny pociag (nawet klasę wyzszy) bez dodatkowych kosztów - jedziesz na tym samym bilecie, ktory wczesniej kupiles.
  • Odpowiedz