Aktywne Wpisy
DrFaithless +4
toporek1234 +560
Ta komentatorka cały czas mówi BOJSKO zamiast BOISKO zupełnie jak Tomasz Hajto, który równolegle komentuje mecz Jagiellonii Białystok. Sprawdziłem - to Magdalena Śliwa, która urodziła się w Makowie Podhalańskim. Tomasz Hajto również jest z tej miejscowości.
Także w Makowie Podhalańskim najwyraźniej mówi się bojsko na boisko. Taka ciekawostka.
#paryz2024 #mecz
Także w Makowie Podhalańskim najwyraźniej mówi się bojsko na boisko. Taka ciekawostka.
#paryz2024 #mecz
#polska #polityka
Znów rozjebia miliardy na jakieś programy z dupy?
Do tej pory miliardy poszły na modernizację budynków i infrastrukturę
Oczywiście starając się to robić z głową, jeśli się da.
Jakby PiS wygrał ostatnie wybory, to w ogóle całe kilkaset miliardów poszłoby się…
@ish_waw: a myślałem, że pijesz do tych szkoleń z cyfrowych kompetencji, bo to jedna z prostszych form wyprowadzania pieniędzy do odpowiednich kieszeni ;d
@GratisLPG: Prawie połowa KPO to BEZZWROTNA DOTACJA, natomiast druga, kredytowana część jest na preferencyjnych warunkach, co czasem oznacza oprocentowanie 0%, a czasem może oznaczać możliwość umorzenia części kapitału.
Także nazywanie tego kredytem to jak dla mnie kłamstwo.
Inna sprawa, że dotychczas uruchomione z KPO programy to w części łatwe do uruchomienia dotacje, którymi można się pochwalić już, teraz. Uruchomienie kasy na ochronę zdrowia czy REPowerEU
Po co zatem piszesz wcześniej bzdury? Jesteś agencją dezinformacji? Bo nie pojmuję jaki jest interes w kłamaniu.
@produktdotestow: gdzie tu jest błąd?
@Rekordnaklate110: Żaden dziad się nie będzie z tego przecież uczył. Narobią programów szkoleniowych za grube miliony, skorzysta z tego może 5 osób a resztę będą mieli organizatorzy dla siebie. Te programy dofinansowań to jest zalegalizowana kradzież i tyle.