Wpis z mikrobloga

Od dłuższego czasu chodzę bardzo zamulony, pomimo tego, że regularnie trenuje. Postępy idą mozolnie, prawie, że bez żadnych przyrostów, przy półrocznym okresie treningowym. Z ciekawości poszedłem na badania, wyniki jak na 25 latka są chyba złe:
Prolaktyna 419,0 μIU/ml
Testosteron 2,21 ng/ml
Progesteron 0,149 ng/ml
Estradiol 15,90 pg/ml
Jesteście w stanie polecić jakiegoś specjalistę w Krakowie, do którego mógłbym uderzyć po dalsze zalecenia?
#sterydy #mikrokoksy #silownia #mirkokoksy
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@maaz4k: Jak chcesz wejść na b---ę/trt to napisz do mnie. Pisząc o słabych przyrostach miej na uwadze że trt ich nie polepszy, a lekarz nic więcej niż trt nie rozpisuje.
  • Odpowiedz
@maaz4k jak nie masz progresu przy 1,5 roku stażu to popracuj nad treningiem, dieta i regeneracja, nie sugeruj się osobami które piszą Ci o b----e przy takim stażu bo to bez sensu
  • Odpowiedz
  • 0
@KOLEGAMAMY: trenuje pół roku, zacząłem w styczniu. Nie chcę się koksować. Martwi mnie jedynie mój poziom testosteronu. Funkcjonuje pół przytomny nawet w dni wolne, kiedy mam czas żeby odpocząć. Dlatego zapytałem o jakiegoś specjalistę w Krakowie
  • Odpowiedz
  • 0
@p3sman: śpię 8h, potem idę od 8 do 16 do pracy i tak od poniedziałku do piątku. Trenuje 3 razy w tygodniu, trzymam moje zapotrzebowanie kaloryczne i staram się unikać przetworzonej żywności. Nie choruje na nic, pozostałe wyniki krwi mam okej
  • Odpowiedz
@maaz4k:
znajdz sobie klinike TRT, (moze byc gdziekolwiek w polsce, konultacje i tak sa zazwyczaj online.u ciebie tesciu to tragedia, nie wspoimnajac o tym ze jeszcze masz wysoka prolaktyne.

jak juz ogarniesz mniej wiecej temat, to bedziesz mogl sam sobie kupowac towar. klinika to jednak bardzo duzy koszt, ale jak nie masz o tym pojecia to lepiej zaplacic specjalistom. poza tym pewnie bedziesz potrzebowal nie tylko tescia, ale i inne leki hormonalne.

bedziesz potrzebowal wiecej badan (to sie moze roznic
  • Odpowiedz
@maaz4k weź idź do endokrynologa, przymulony jesteś, przez wysoką prolaktynę - antagonista dopaminy (wysoka prolaktyna - niska dopamina) pasowało by lekarz znalazł przyczyne takiego dużego stężenia.
Pewnie da ci coś na zbicie Dostinex czy coś, po obniżeniu powinno coś ruszyć i poprawić automatycznie samopoczucie i pewnie ruszy też teścia.
  • Odpowiedz
Do zbadania obowiązkowo lh - jeśli lh w dole to przysadka niedomaga, jeśli lh wysokie to najprawdopodobniej j---a, do zbadania jeszcze tarczyca, a podwyższona prolaktyna może też obniżać wydzielanie lh(lh stymuluje j---a do produkcji tescia) o ile zadbałeś o higiene przed badaniem (bez alko, uzywek, masturbacji itd) i twoje wyniki sa wiarygodne, ale twoja prolka nie jest bardzo wysoka. Powtórz za jakieś 2 tyg badania jeżeli nadal tesc tak nisko to udaj
  • Odpowiedz