Wpis z mikrobloga

Czemu BMW 3GT są takie tanie? W zasadzie to najtańsze BMW dostępne wśród 3-4 letnich modeli dostępnych na rynku. Mówię o wersjach 318d.

#motoryzacja #samochody #bmw
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@slkt: Bo kto właściwie jest odbiorcą tego modelu z takim silnikiem? Pewnie nie ma popytu, więc handlarze szukają chętnych ceną. Ktoś kupi, bo tanie BMW, a ktoś inny znajdzie w tej cenie lepszy dla siebie samochód (jakąś Toyotę np.).
  • Odpowiedz
@slkt: nielubiana na polskim rynku wersja nadwozia, ale mega praktyczna. 3gt zbudowane jest na płycie podłogowej bmw 5, więc jest dużo bardziej komfortowe niż inne nadwozia serii 3. jeżeli komuś się podoba to win-win, bo kupi dobre auto stosunkowo taniej
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@dlaczego_michau: no właśnie ja kupiłem 3GT bo mi się podobało i nawet nie oglądałem innych modeli :) teraz szukam auta dla dziewczyny i zauważyłem że to 3GT to w zasadzie najtańsza beemka
  • Odpowiedz
jest bardzo oplacalne, bo dostajesz auto o jakies 20 cm wieksze od normalnej 3, czyli wymiarorowo niemal jak owczesna seria 5 F10

@WykopanyDzon: Jak coś jest do wszystkiego...

Jak ktoś szuka sportowej 3, to kupuje 3. Jak ktoś potrzebuje większej 5, to kupuje 5, albo wręcz X3 czy X5.
  • Odpowiedz
@slkt: W sensie bardziej jednostkowym, po prostu to konkretne auto nie jest modne, jest spory popyt, mała podaż więc ceny z automatu niższe. Wg mnie bardzo dobra opcja do zakupu.
  • Odpowiedz
@slkt ja mam ten problem, że mimo iż doceniam walory użytkowe tego auta to mi się ona masakrycznie nie podoba. No i do tego ma tragicznie słaby silnik. Więc jedyną opcją, abym kupić 3gt 318 to musiałoby kosztować tyle co golf czy inna octavia :p
  • Odpowiedz
@WykopanyDzon: Sam jeżdżę 3 i jest dla mnie idealna. Żeby przewieźć rower w bagażniku muszę zdjąć tylko przednie koło. Nie wiem, co miałoby mi dać dodatkowe 20 cm. A wygląda koszmarnie, choć oczywiście znajdą się fani.
  • Odpowiedz