Wpis z mikrobloga

Ukraińcy próbujący prowadzić działalność w Polsce są totalnie odklejeni i frajerów szukają.

Zamówiłem sobie specjalistę od okien, żeby zobaczył co trzeba zrobić i wycenił. Za regulacje i nasmarowanie 3 okien chciał 1800zł xd
Zadzwoniłem do innej firmy, tym razem polskiej, powiedzieli że około 150-200zł całość będzie kosztować i termin zaklepany już.
XD

I jeszcze standardowo jak przy kupowaniu samochodu i tutaj manipulacje ze strony ukrów,, zaczął bajeczki opowiadać że i klamki od okien trzeba wymienić xd klamka, czaicie, kwadrat metalowy który wchodzi w dziurkę, dopytuje czy chodzi mu o mechaznim klamki czy samą klamkę.. nie klamki trzeba bo potem całość się zepsuje i klamki trzeba co 5 lat zmieniać w oknach xd Dzwoni jeszcze do siebie tam na fimę gada i mówi, no dzisiaj zacznę te okna to może jedno zrobię.. a jeszcze wcale nie była podjęta żadna decyzja że się zgadzam, przerywam mu i mówię że jeszcze nie podjąłem decyzji i że zamówiłem go na wycenę a nie prace i nawet jakbym się zgodził to dzisiaj na pewno nie. Wiecie taka typowa ukraińska nachalność, co poniektórzy jacyś starsi ludzie czy coś to już by się dali ponieść. Pomijam fakt, że spóźnił się 2h na umówioną godzinę.

Jeszcze mówił, ze uda się bez ściągania okna i wymiany okucia, bo wtedy cena była by x4.. czyli jakby musiał zdejmować jeszcze okno to policzył by 7000zł xd z 5 czy 6 lat temu gość mi jakiś przychodził zdjął okno wymienił okucie i wziął 180zł części i robocizna.

#oknaidrzwi #okna #mieszkanie
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach