Aktywne Wpisy

Zawołałem was, bo rok temu obiecałem, że sprawdzimy o ile wzrosły ceny mieszkań i średnia pensja i porównamy. Porównanie cen na obrazku, średnia pensja za luty 2025 wynosi 8613,14 zł brutto wobec 7978,99 zł rok wcześniej. Mieszkania podrożały średnio o 7,21% (najmocniej Gdańsk i Wrocław, kolejno 12,76% i 10,91%). W 3 z 5 TOP 5 miast wzrost jest mniejszy niż wzrost średniej, w 2 znacznie go przewyższył. Gratulacje dla @sezonowiec1 bo

źródło: ceny mieszkań
Pobierz
sliti666 +144
#korposwiat #korpo #chwalesie
Dzisiaj w Korpo dostałem podwyżkę o 15% i przekroczyłem próg 10k zł i pomyśleć, że 6 lat temu jechałem na minimalnej...
Dzisiaj w Korpo dostałem podwyżkę o 15% i przekroczyłem próg 10k zł i pomyśleć, że 6 lat temu jechałem na minimalnej...
Mirko już kilka razy podpowiedziało rozwiązanie. Liczę, że i tym razem ktoś podpowie.
Kupiłem TV, Sharp, https://www.sharpconsumer.pl/tv/43gp6765e/
podłączyłem przez HDMI z eARC Miboxa, i z niewiadomego powodu ani w SIPTV ani w Disney+ nie ma dźwięku. Pozostałe apki streamingowe działają bez problemu.
Postaram się podpiąć jeszcze pod zwykle HDMI by sprawdzić czy będzie dźwięk, ale obawiam się, że CEC może przestać działać.
Telewizor jest SMART, więc może zamiast Miboxa zainstalować aplikacji na TV. Tylko jaka apka na Google TV zadziała z listą z plusx?
Więc uznałem, że to nie złącze jest przyczyną.
Przez przypadek podgłosiłem Mibox na maksa dedykowanym pilotem i dźwięk jest, zarówno w SIPTV jak i w Disney+.
Po ponad roku używania dotarło do mnie, że na starym TV podgłaszanie w SIPTV było pilotem od boxa, ale w pozostałych apkach pilotem od TV.
Nie wiem tylko co w ustawieniach Disney+ jest zmienione, że jednak
Bo cały czas jeszcze nie podłączyłem TV do netu i lecę na Miboxie. O ile apki streamingowe wymagają tylko zalogowania, o tyle SIPTV to będzie nowy mac, i pewnie trzeba będzie nową aktywację wykupić.
Poprzedni TV miał słabe parametry więc nie było sensu się bawić w Smart.
Więc jeśli Google TV nie ma jakichś plusów nad Android
@ssupkowski: Google TV a Android TV,prawie to samo sam zdecyduj.