#prawojazdy Kolizja drogowa: Dlaczego jak dwie osoby się dogadają i spiszą oświadczenie to nie ma punktów karnych ani mandatu, a jak dwie osoby się dogadają i spiszą oświadczenie ale jedna z nich wezwie policję to nagle magicznie ranga wydarzenia rośnie x10 i należy ukarać sprawcę mandatem i punktami?
Pytam bo miałem ostatnio taką sytuację i ja chciałem spisać ale poszkodowany uparł się na policję, policja przyjechała, o---------a go za marnowanie czasu (po co pan nas wzywał skoro pan sprawca przyznaje się i chce spisać oświadczenie) i wystawiła mi mandat + punkty
@cadcadcad to dodam że mialem kiedyś taką kolizję że się w sumie nic nie stało (w zasadzie to obaj się zagapilismy), dogadałem się z typem a psy i tak przyjechały bo jakiś samarytanin z przystanku widział i zadzwonił xD
No i zamiast się rozstać po 5 minutach to musielismy godzinę wyjaśniać policji że nic się nie stało i żaden z nas nie jest winny. Na końcu doszło do tego że obaj
@cadcadcad: nigdy nie miałem takiej sytuacji ale co robić jak chcesz spisać to całe oświadczenie ale czasem mało kto ma w samochodzie długopis i kartkę i wogóle treść tego oświadczenia-co tam ma być to czarna magia dla mnie jak nigdy mi to nie było potrzebne
Kolizja drogowa:
Dlaczego jak dwie osoby się dogadają i spiszą oświadczenie to nie ma punktów karnych ani mandatu, a jak dwie osoby się dogadają i spiszą oświadczenie ale jedna z nich wezwie policję to nagle magicznie ranga wydarzenia rośnie x10 i należy ukarać sprawcę mandatem i punktami?
Pytam bo miałem ostatnio taką sytuację i ja chciałem spisać ale poszkodowany uparł się na policję, policja przyjechała, o---------a go za marnowanie czasu (po co pan nas wzywał skoro pan sprawca przyznaje się i chce spisać oświadczenie) i wystawiła mi mandat + punkty
No i zamiast się rozstać po 5 minutach to musielismy godzinę wyjaśniać policji że nic się nie stało i żaden z nas nie jest winny. Na końcu doszło do tego że obaj