Aktywne Wpisy

lubie-sernik +78
Taki zestaw w Seven Eleven wyszedł 25 zł. Całkiem fajna cena.
Nie wiem jak tagować bo # Azja zaraz będą mówić, że zaśmiecam a swojego tagu też nie chce zaśmiecać xD
#sernikpodrozuje
Nie wiem jak tagować bo # Azja zaraz będą mówić, że zaśmiecam a swojego tagu też nie chce zaśmiecać xD
#sernikpodrozuje
źródło: 1000056804
Pobierz
HardWax +298

Wpis ku przestrodze - jak działa nasze państwo z dykty i kartonu...
Na początku stycznia strasznie s----------m i popełniłem wykroczenie - zostałem zatrzymany rano przez policję i wydmuchałem 0,2 (co na szczęście okazało się wykroczeniem). Posypałem głowę popiołem, przyznałem się do winy, zapłaciłem grzywnę, opłaty sądowe i zastosowałem się do zakazu prowadzenia pojazdów na okres 6 miesięcy. Zrobiłem wszystko co mogłem ze swojej strony i grzecznie poczekałem do końca mojej kary.
I wiecie co? Nagle okazało się, że jednak prawo nie stoi po stronie obywatela i w tym wspaniałym kraju, jak nie masz adwokata za miliony monet, to mogą Ci narobić kupę na wycieraczkę i się z tego śmiać w twarz bez konsekwencji... Właśnie zostałem poinformowany, że jednak nie mogę prowadzić po odbytej karze, bo uwaga, sąd nie wyslał od lutego wyroku nakazowego do wydziału komunikacji (?!), a policja nie dosłała do sądu dokumentu który stwierdzał zatrzymanie mi prawa jazdy i mój okres kiedy nie mogę prowadzić zaczyna się od prawomocnego wyroku, czyli od początku marca ¯_(ツ)_/¯. Każdy umywa rece, sąd i policja przerzucają się winą.
Pośrodku tego wszystkiego ja, czyli zwykły obywatel. Uczciwy, dymany na wszystkie strony... ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#policja #sad #panstwozdykty #gorzkiezale #prawojazdy #prawo
A tak szczerze to gdzie problem? masz wyrok sadowy? Z dnia X mowiacego ze nie mozesz prowadzic do dnia Y? Wiec po dniu Y mialbym to w dupie.
Pod jednym warunkiem - ze w dniu Y dostajesz prawko spowrotem a nie ze musisz znowu zdawac.
@FiglarzFelek: a po co policja ma to dostawać i do czego to policji potrzebne? to nie policja decyduje o zatrzymaniu, cofnięciu czy przywróceniu uprawnień tylko organ który wydaje takie uprawnienia i policja na nic tutaj nie ma wpływu. Rola policji to skończyła się na wysłaniu wniosku do Sądu
Komentarz usunięty przez autora
@FiglarzFelek: Ale dalczego nie dziala?
Zatrzymie Cie policja - nie masz PJ bo Ci jeszcze nie odddali. Bo sie z------i. Wiec nie przyjmujesz mandatu tylko sprawa w sadzie. I pokazujesz wyrok sadowy ktory mowi ze nie mozesz jezdzic od X do Y. A jest Y+10
@FiglarzFelek: Nie polecam :PPP
Ale nieprzyjecie mandatu i skierowanie sprawy da sadu powinno rozwiazac problem POWINNO. Ale w tym panstwie z gowna i kartonu to nigdy nic nie wiadomo :P
Na logike - jak minal zakaz sadowy to mozesz jezdzic.