Wpis z mikrobloga

Mirasy, jakimi markami i modelami spodenek kolarskich zainteresować się, jeżeli jestem bardzo ciężkim kolarzem?

Na początku ciekawiły mnie Raso, ale one podobno mają wkładkę przeznaczoną dla raczej lekkich i szczupłych osób. ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Obecnie posiadam dwie pary, najtańsze z Decathlona Van Rysel (po dwóch godzinach jakbym siedział na desce) oraz Kaymaq Alta (znacznie lepsza ta pianka, ale jakościowo widzę, że reszta może nie wytrzymać długo).
#rower #gravel
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@khrop podpisuję się pod Rion Paris hp z Ali, jak nie zależy Ci na brylowaniu logiem na ustawce, a portki mają być tanie i dobre, to te są super. W porównaniu do vanrysela gąbka sporo cieńsza, ale jak siadasz na siodełko to jest super. Nie wiem jak chińskie rączki to skonstruowały, że przy takiej gąbce odczucia są jakie są ale za równowartość 37$ to uważam że nic porównywalnego w PL nie
  • Odpowiedz
@Kulawy_Lis: mam też Van Rysel Racer 2 z wkładką Endurance 2.5 HD (też Elastic Interface - ta sama marka co Paris HP) i grubość wkładki jest porównywalna (według producenta Paris HP jest grubsza o 1 mm). No i to są włoskie wkładki, które często są stosowane w najdroższych gaciach.

Inoni (dawne Martombike) mam jeszcze z wkładką DrPad. Są super uszyte, ale wkładki wolę EI. Nie wiem jak aktualne wkładki, ale
  • Odpowiedz
@Viperer wyglądowo i ergonomicznie dla mnie są super, a cena powala. Zobaczę jak będzie z trwałością, ale stawiam dolary przeciw orzechom, że żadne gacie za 500 zł nie wytrzymają 4 sezonów, więc choćby takie RIONY miały mi starczać na sezon to i tak dla mnie są lepszym rozwiązaniem. Rozmiarówka się zgadza, przy wadze 84kg i wzroście 182 wziąłem xl i są ok. Po kilkunastu jazdach testów zamówiłem też drugie L, zobaczę
  • Odpowiedz