Wpis z mikrobloga

Niespodziewana odsiecz spadkowa przybywa widzę... ze strony pośredników XD Gołym okiem widać, że oferty z lepszych (większych) agencji są wystawiane zwyczajnie coraz taniej. No i nic dziwnego, bo ci ludzie żyją z prowizji, a sprzedaży nie ma już od pół roku. Chyba też sentyment trochę siada, ludzie zaczynają sobie zdawać sprawę, że pierdyliarda nie dostaną, 0% przesunięte enty raz, a stopy będą dalej wysokie.

#nieruchomosci
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@acpiorundc: wystarczy mi, że mam informacje z pierwszej ręki odnośnie cen robocizny w budowlance. Albo płacisz albo mamy 5 inwestorów na Twoje miejsce. Tak to aktualne wygląda, chociaż na płacz mi się zbiera jak pomyślę ile ja im kasy oddałem za przysłowiowe układanie kafelek.
Gdybym czekał na cud to … zapłaciłbym jeszcze drożej za rok, za dwa.
Na czekaniu jedynie straciłem. Nic nie zyskałem
  • Odpowiedz
@mickpl: sa fliperzy, no chyba ze te remonty w moim bloku i sasiednich robione przez ta sama ekipe to jednak ten mityczny Wojtek Agata i ich piesek parówka.
  • Odpowiedz
@mickpl: Ciekawa jest też sytuacja z prowizjami u pośredników, przynajmniej z moich ostatnich doświadczeń z kilkoma, ekstremalna sytuacja to jakieś 2 tygodnie temu żona chciała obejrzeć mieszkanie, pośrednik od razu mówi, że prowizja od kupującego to 3%, oczywiście nie wiedział NIC o mieszkaniu :))) Na koniec rozmowy padło, że prowizja jest oczywiście do negocjacji. Trochę dla sportu zaproponowaliśmy 1% zamiast 3%, natomiast Pan pośrednik od razu się zgodził i zaprosił
  • Odpowiedz