Wpis z mikrobloga

#nieruchomosci
Czyli wychodzi na to, że : pracuj, żyj, twórz rodzinę, bądź normalny, płać podatki.

Dla interesu Państwa nie ma znaczenia płacz freethinkerów wiecznych singli z piwnicy, wannabe inwestorów. Liczą się rodziny, pracujące rodziny, napędzające gospodarkę.

Baaaaaaaaaaaaardzo gorzka pigułka prawdy dla niektórych na tagu.

Panstwo pomaga w zapewnieniu miejsc do zakladania rodzin. Co nie podoba się incelom i rentierom.
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Liczą się rodziny, pracujące rodziny, napędzające gospodarkę.

@PanieAreczku: no kto by pomyślał że rodzina z dziećmi jest ważniejsza dla państwa i gospodarki niż jakiś programista 3k ^____^
  • Odpowiedz
@PanieAreczku giga dobrze pomaga to państwo skoro współczynnik dzietnosci szoruje po dnie xD. Liczą się nie pracujące rodziny, tylko pracujący ludzie, a właściwie ich podatki.
  • Odpowiedz
  • 1
@Tentypl: no bo jeszcze program kredytu 0% nie wszedł. Potrzeba czasu, aby było widać efekty. Nawet bk2 jeszcze sie nie skonczyl bo budowy z tego kredytu sa w trakcie. Jedynie Ci co kupowali gotowe mieszkania / inwestycje juz mieszkaja i moga miec dzieci.
  • Odpowiedz
  • 0
@Tentypl: ale rozmawiamy tutaj o kredycie mieszkaniowym a nie 500+, nie dostrzegam tutaj żadnej analogii. Poza tym, że wiele osób pali tył, że inni znowu się załapią na coś, podczas gdy oni już nie.
  • Odpowiedz
@PanieAreczku analogia jest taka że tak jak 500+ miał poprawić dzietnosc, to jej nie poprawił, tak bk0 miał poprawić dostępność mieszkań, to jej nie poprawi. Uznam że trollujesz z tym że niczego nie da się przewidziwc do przodu I zawsze na wszystko trzeba czekać latami żeby być pewnym ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
  • 0
@Tentypl: Jestem żywym przykładem na to, że BK2 poprawił dostępność mieszkania (bo wydbudowałem dom dla mojej rodziny), jak i zwiększył dzietność, b z różową bo spodziewamy się dziecka. ( ͡° ͜ʖ ͡°) I daję sobie paznokcie obciąć, że nie jestem jedynym przykładem któremu ten kredyt pomógł w założeniu rodziny.
  • Odpowiedz