Aktywne Wpisy

Damianowski +29
Kurła.
Płaciłem po 40zł msc za PS i LR.
Później podnieśli ceny 9,83 euro miesięcznie do 18,60. euro.
Po 2 msc w sumie chcę anulować, bo i tak używam tych narzędzie bardzo rzadko.
Czytam... 92,99. Euro za anulowanie subkrybcji?
Płaciłem po 40zł msc za PS i LR.
Później podnieśli ceny 9,83 euro miesięcznie do 18,60. euro.
Po 2 msc w sumie chcę anulować, bo i tak używam tych narzędzie bardzo rzadko.
Czytam... 92,99. Euro za anulowanie subkrybcji?

źródło: Zrzut ekranu 2025-04-16 060859
Pobierz
enzomatrix +12
Chcę kupić auto sprowadzone z zagranicy, sprzedawca namawia mnie na spisanie umowy na tzw. niemca, czy takie namawianie nie podchodzi pod jakiś paragraf?
#motoryzacja #samochody #handlarze #prawo
#motoryzacja #samochody #handlarze #prawo
Jak to elegancko zrobić?
W skrócie: Debian; jeden kontener; 3 programy; każdy w innej technologii, robi coś innego, 2 z nich muszą działać jednocześnie, komunikują się HTTP
No chyba że wywalić wszyskto co osobnych service i docker compose.
No nie wiem, jakie są praktyki? #docker #kubernetes #linux #programista15k #python #java #software
Jak to nie musi być w dockerze (bo nie potrzebujesz docker buildów i wersjonowania obrazów) tylko po prostu ma być skonteryzowane to w ogóle bym zszedł z dockera i postawił do na nspawn albo lxc.
@Kryspin013: użycie technologii których nikt nie zna zamiast najbardziej powszechnych na świecie to zawsze plus
@Boska_Klaudia: Używanie technologii na siłę przeznaczonych kompletnie do czego innego, niezgodnie z ich paradygmatami i tylko dlatego, ze są popularne też.
@Kryspin013: tylko że to nieprawda - docker jest dokładnie od tego co OP chce zrobić.
@Boska_Klaudia: No nie, nie wiemy co dokładnie OP chce zrobić dlatego w moim pierwszym komentarzu mu napisałem, że jeśli docker to paradygmat, że "jeden program - jeden kontener".
Natomiast jeśli OP chce sobie zwirtualizować konkretnie OS w kontenerze to docker się kompletnie do tego nie nadaje.
Do tego stosowanie dockera do postawienia jednorazowej
Masz w tagach k8s, można więc zrobić poda co ma parę obrazów ale to już trochę przesada moim zdaniem.
Jak ktoś doradza Ci "wyjście" z konteneryzacji na rzecz jakiegoś guana jak wyżej, to nawet nie czytaj ( ͡° ͜ʖ ͡°) chyba że chodzi o zamianę docker na
@jar-mitryn: no to jest stabilne chyba od ponad 10 lat xD
Jest jeszcze lepsze lxd które chyba w sumie jest nakładką na lxc, ale Canonical w----ł to w snapa kilka lat temu więc j---ć ich.
@jar-mitryn: wiek nie, zwyczajnie zwróć sobie uwagę na inne projekty komercyjne które z tego korzystają i wersję rozwiązania.
@jar-mitryn: a komerycjne projekty jak kubernetes czy openshift porzuciły dockera - możemy długo tak wymieniać.
Z LXC korzystają dostawcy VPS-ów np IBM czy Oracle, ale też znajdziesz go np w proxmoxie.
Jak pisałem wyżej paradygmat w lxc i dockerze są zupełnie inne.